OŽUJAK 2021 Mjesec kad su Busovaču napustili veliki ljudi

Tekst izvorno objavljen 2022. godine.

Busovljaci će ožujak 2021. godine pamtiti vjerojatno samo po lošem. U samo nekoliko tjedana umrlo je više od 20 ljudi. Većina njih od posljedica zaraze koronavirusom, ali i drugih bolesti.

Busovaču su tada vječno napustili svima nam dragi sugrađani, prijatelji, društveni radnici, slobodno možemo reći legende busovačkog društva – Jozo Radoš, Ivica Arapović, Žarko Milić i Dalibor Šantić. Svi su sa šokom, nevjericom i velikom tugom dočekali ove vijesti. Ljudi koji su mnogo toga učinili za naš grad, koji su mnogima pomogli, koji su bili aktivni i priznati u sportu, kulturi, raznim udrugama, društvu općenito, zauvijek su napustili naše malo mjesto.

14. ožujka 2021. godine nakon kratke i teške bolesti u bolnici u Novoj Biloj preminula je legenda busovačkog sporta – Jozo Radoš. Dva dana poslije preminuo je svima nam drag Žarko Milić, busovački poduzetnik, dragovoljac, branitelj. 17. ožujka preminuo je Ivica Arapović – Arap, busovački dragovoljac, veteran i branitelj. Nedugo nakon toga, preminuo je Dalibor Šantić. U tom trenutku načelnik sektora uniformirane policije u MUP-u ŽSB, bivši zapovjednik PS Busovača, član odbora za natjecanje Nogometnog saveza BiH, predsjednik lovačkog društva u Busovači.

Prigodnom objavom na službenoj Facebook stranici Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača prisjetila se smrti članova udruge – Ivice Arapovića i Žarka Milića.

“Danas se navršava tužna godina dana od smrti naših prijatelja dragovoljaca, istinskih domoljuba bojnika Žarko Milić i poručnika Ivica Arapović-Arap.

Prerano su nas napustila obojica, 16. i 17. ožujka 2021. godine, a imali su nam puno toga još dati. Pokopani isti dan na groblju Carica (Busovača) par metara jedan od drugog.
Prošlo je godinu dana od smrti naših prijatelja, istaknutih članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača – bojnika Žarka Milića i poručnika Ivice Arapovića – Arapa. Lako je reći i napisati “bili su neponovljivi”, uistinu nakon godinu dana od smrti moramo reći koliko nam nedostaju, koliko je prazna Busovača bez ove dvojice istaknutih članova društvene zajednice. Voljeli su svoje obitelji, svoj grad, svoju Busovaču. Bojnika Žarka je krasio vječiti osmijeh na licu koji je malo tko imao, domoljublje je bilo iznad svega. Koristio je svaki slobodan trenutak da ga provede s prijateljima u prirodi.

Poručnik Ivica Arapović – Arap, kao i Žarko volio i živio je za svoju obitelj, svoj grad, živio za Udrugu dragovoljaca i veterana Busovača, u svakom trenutku činio sve da pomogne radu i razvoju udruge. Uvijek ozbiljan, oštrog i dobronamjernog pogleda, velikog srca. U najtežim vremenima 93. godine za hrvatski narod Busovače dao najviše. Bio je zapovjednik satnije, branio jednu od najtežih crta obrane u Busovači.

Žarko je bio zapovjednik 4. Bojne vojne policije podstožerne postrojbe zbornog područja Vitez, branili i obranili svoj grad. Dali puno, zadužili nas puno, a ništa nisu ponijeli.
Prijatelji, vi ste sigurno sada na jednom ljepšem, poštenijem, plemenitijem mjestu. Hvala vam i neka vam je laka Herceg-Bosanska zemlja, za koju ste živjeli. HVALA VAM!”, stoji u objavi na Facebook stranici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača.

Busovača je uistinu u ožujku 2021. godine izgubila mnogo. Neka počivaju u miru!

VELIKA TUGA: Preminuo Jozo Radoš

Tuga u Busovači: Preminuo Žarko Žare Milić

Busovača se oprašta od još jednog velikog čovjeka: Preminuo Ivica Arapović – Arap

Busovača ponovno u suzama: Preminuo Dalibor Šantić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Konačno poznato kad će biti završena autocesta u BiH na koridoru Vc duga 330 km: ‘Gradimo i tunel od 10 kilometara‘

Internet prodaja u BiH porasla za 300%, država priprema novi zakon