Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Dragan Čović: Na čelu Federacije i Vijeća ministara bit će žene

Pročitajte i ovo

Na čelu Federacije BiH neće biti predsjednik, već predsjednica. Na čelu Vijeća ministara neće biti predsjedatelj već predsjedateljica”, kazao je predsjednik HDZ BiH i HNS BiH Dragan Čović.

Portal HMS je objavio kako je Čović time potvrdio neslužbene informacije da bi kandidatkinja HDZ BiH za predsjednicu Federacije BiH mogla biti Lidija Bradara, a kandidatkinja ove predsjedateljicu Vijeće ministara Borjana Krišto.

Lider HDZ BiH kazao je da će na najmanje 50 posto izvršnih funkcija u vlasti koje dobije HDZ BiH biti žene. Pozvao je sve one koji sada obavljaju dužnosti u raznima agencijama i institucijama da pripreme programe rada.

Bez tog neka nitko ne očekuje da će moći ostati na poziciji na kojoj je sada, kazao je Čović.

Hrvata je danas u BiH manje od 400 tisuća, ali je naš cilj da nas na ovom na kojem živi milijun, kazao je, između ostalog, Čović.

Inače, danas je u Ljubuškom održan sastanak dužnosnika HDZ-a BiH lokalne i županijske razine na kojem je Čović govorio i o provedbi zaključaka s prethodno održanog sastanka koordinacije načelnika i gradonačelnika te predsjednika županijskih Vlada.

HDZ je objavio kako je njezin čelnik informirao nazočne o vođenim razgovorima prilikom formiranja vlasti, nakon održanih Općih izbora u BiH, kazavši kako su rezultati na tragu očekivanja i strategije koju su postavili u kampanji.

Govoreći o programu za naredne četiri godine mandata, predsjednik Čović je naglasio kako program ima tri elementa i odnosi se na euroatlantske integracije, uz koje se veže i Izborni zakon uz ograničene izmjene Ustava.

Zatim, funkcioniranje pravne države i nezavisno pravosuđe te ekonomsko-socijalni paket. Čović je, objavio je HDZ BiH, najavio i brzo formiranje vlasti, kako na županijskim tako i na federalnoj i državnoj razini s legitimnim predstavnicima bošnjačkog i srpskog naroda.

Podsjećamo, Čović je nakon izbora rekao kako na njega ne treba računati kad je u pitanju mjesto mandatara Vijeća ministara dok se odavno šuška da bi HDZ BiH na izbornom saboru mogao dobiti novo vodstvo. 

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Došašća – A – 04. 12. 2022.

1. Danas je 2. nedjelja došašća. Zornice su u 6:30, a prije zornica ćemo ispovijedati. 2. Raspored ispovijedanja starih i...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo