Don Anto Ledić nakon devet godina napušta Zenicu i odlazi u Novi Travnik

Nakon devet godina na čelu zeničkog KŠC “Sveti Pavao” i nepunih pet na čelu Odbora za međureligijsku suradnju u Zenici, od ideje osnivanja, do najaktivnijeg međureligijskog tijela predsjedavajući dr. don Anto Ledić, dekretom kardinala Vrhbosanskog Vinka Puljića, dobio je novu župničku službu u Novom Travniku.

“Svi mi koji smo kroz vjerske zajednice, školu, sport ili karitativni rad upoznali don Antu Ledića – svećenika, humanitarca, spotaša, doktora nauka i nadasve ČOVJEKA ponosni smo na iskustvo i radost života provedenog s njim.

Dragi naš don Anto, hvala vam na svemu što ste činili na polju međureligijskog dijaloga u našem gradu, izgrađujući i jačajući OMS kao filijalu MRV BiH. Nadamo se da će vaš nasljednik nastaviti revnosno i predano djelovati.
Vi ste naš, svih nas muslimana, pravoslavnih, protestanata, katolika, Jevreja! Vi ste kao dobitnik najvećeg priznanja grada Zenice njen počasni građanin i iako ćete sada živjeti u Novom Travniku, vaša Zenica i vaši Zeničani će vam uvijek pružati svoje ruke i srca, moleći Svemogućeg da u vašoj svećeničkoj službi budete predani kao i dosada te da vam na tom putu dade mnogo zdravlja, veselja i uspjeha! AMIN! AMEN!”, izjavio je u ime članova OMS-a Zenica Kenan Hodžić, izvršni sekretar MRV-a.

Podsjećamo, don Anto Ledić je prošle godine 20. ožujka dobio i Nagradu Zenice za širenje međureligijske suradnje i tolerancije, za rezultate postignute u sportu i humanitarnom radu, te odgojno-obrazovnim i kulturnim aktivnostima.

Zenit.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Family Day u gradskom parku u Busovači

Crveni križ Općine Novi Travnik

Humanost na djelu – 38 doza krvi