Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Domu zdravlja “Busovača” 250.000 kuna za nabavku ultrazvučnog aparata

Pročitajte i ovo

Vlada Republike Hrvatske odobrila je jučer prijedlog raspodjele sredstava za kulturne, obrazovne, znanstvene, zdravstvene i ostale programe i projekte od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2015. godinu u iznosu od 20 milijuna kuna.

Tako je za Dom zdravlja “Busovača”, za nabavku ultrazvučnog aparata, namijenjeno 250.000 kuna. Isti je novčani iznos namijenjen za Dom zdravlja “Jajce” te 200.000 kuna za Dom zdravlja “Kreševo”, također za nabavku ultrazvučnih aparata.

Najviše novca, 2.500.000 milijuna kuna, izdvojeno je za izgradnju šeste lamele u Hrvatskoj bolnici “Dr fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj. Slijede dva projekta za koje je izdvojeno 1,7 milijuna kuna, a to su projekt rekonstrukcije krova Odjela hemodijalize i nabave medicinske i nemedicinske opreme Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru te izgradnja Doma za starije i nemoćne osobe “Dr. Ivan Evanđelist Šarić” u mjestu Lug kod Kiseljaka.

Prema istoj odluci Srednjoj školi “Novi Travnik” za 2. fazu izgradnje Srednje škole “Novi Travnik” odobren je iznos od 500.000 kuna.

Glavni kriteriji pri odabiru programa i projekata usmjereni su na veće strateške projekte koji osiguravaju održivi povratak i opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini tako što se, umjesto dotadašnjeg dodjeljivanja manjih iznosa velikom broju korisnika (što se pokazalo neučinkovitim, jer se nije mogla pratiti realizacija takvih projekata), financira manji broj pažljivo odabranih projekata od strateške važnosti za ostanak i povratak Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Cilj izdvajanja proračunskog novca je i financiranje programa i projekata koji imaju potencijal za izravno ili neizravno otvaranje radnih mjesta, te financiranje programa i projekata u partnerstvu s lokalnom zajednicom u BiH. Vlada je vodila računa i o ostvarivanju viših interesa i značaja za širu društvenu zajednicu, te ravnomjernu zemljopisnu raspoređenost financiranih projekata.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

MILIJUNI UBIJENIH PTICA Najgora kriza s ptičjom gripom u Europi

Europa je ove godine doživjela najgoru krizu ptičje gripe ikad, tokom koje je skoro 50 milijuna ubijenih živinara. Postojanost...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo