Dok su bombe padale na Kijev, rođena beba u skloništu… trijumf života nad smrću!

Djevojčica je rođena u subotu navečer u improviziranom skloništu gdje su se stanovnici Kijeva sklonili od bombardiranja, piše Aleteia

Tijekom bombardiranja Kijeva 25. veljače navečer, tijekom trećeg dana rata u Ukrajini, u skloništu je rođena djevojčica po imenu Mia. Njezino rođenje proteklo je u najtežim mogućim uvjetima, u vremenu velike tjeskobe i straha.

Ukrajinska aktivistica Hanna Hopko obavijestila je svijet o ovim čudesnim rođenjima na Twitteru: „Kada Putin ubija Ukrajince, pozivamo majke iz Rusije i Bjelorusije da prosvjeduju protiv ruskog rata u Ukrajini”, napisala je, koristeći ovu situaciju kako bi pozvala na jedinstvo. Kazala je i kako je beba zdrava, a majka sretna nakon teškog poroda.

Razmišljajući o sukobu između žene i zmaja u Knjizi Otkrivenja, sv. Ivan Pavao II. nudi prekrasnu duhovnu meditaciju na kraju svoje enciklike Evangelium Vitae.

Marija tako pomaže Crkvi da shvati kako je život uvijek u središtu velike borbe između dobra i zla, između svjetla i tame. Zmaj želi progutati „rođeno dijete” (usp. Otk 12,4), lik Krista, kojega je Marija rodila „u punini vremena” (Gal 4,4) i kojega Crkva mora neprestano nuditi ljudi u svakoj dobi. Ali na neki način to je dijete i lik svake osobe, svakog djeteta, posebno svake bespomoćne bebe čiji je život ugrožen, jer – kako nas podsjeća Koncil – „Svojim se utjelovljenjem Sin Božji na neki način sjedinio sa svakim osoba. Upravo u tijelu svake osobe Krist se nastavlja otkrivati ​​i ulaziti u zajedništvo s nama, tako da je odbacivanje ljudskog života, u bilo kojem obliku to odbacivanje, zapravo odbacivanje Krista.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Biden: Putin nema pojma što mu se sprema

FOTO Pokladna zabava u MZ “Ivančica”