spot_img

Dodik: Putin je pun prijateljstva prema Srpskoj, Rusija je jamac Daytona

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik sastao se u četvrtak u Sankt Peterburgu s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Dodik je na platformi X izvijestio kako je Putin “pun prijateljstva i razumijevanja prema Srpskoj”, te kako Moskva stoji iza nastojanja RS-a da poštuje Daytonski sporazum.

Rusija je jamac Daytona i ponašala se u skladu sa slovom Daytona. Rusija je zemlja koja je jako razočarana nepartnerstvom i dogovorima sa Zapadom jer su svi sporazumi koje je Zapad do sada postigao potpuno devastirani, poput Sporazuma iz Minska.

Zapad je zloupotrijebio dobru volju Rusije da očuva stabilnost i mir. Na sastanku smo konstatirali da svjetska zajednica nije podržala inicijative usmjerene na zlouporabu mehanizma iz poslovnika Opće skupštine UN-a u vezi sa Srebrenicom. Rusija je također principijelna po ovom pitanju.

Govorila je o tome da to neće pomoći, da neće pomiriti ljude, da će stvoriti još veće unutarnje probleme. Rusija je bila u pravu, a Njemačka i druge zemlje u krivu, napisao je Dodik.

Nadalje, naveo je i kako je obavijestio Putina o Svesrpskom saboru koji će biti održan u subotu, a na kojem će “pokazati jedinstvo i donijeti važnu deklaraciju”, dodavši kako je predsjednik Rusijeposlao pozdrav srpskom narodu.

Obavijestio je također kako se dogovori s prethodnih sastanaka uspješno realiziraju, a najavio je kako će do kraja godine imati još jedan sastanak s Putinom.

Izrazio sam zahvalnost što sam i ove godine pozvan na Gospodarski forum. Putin me informirao da Rusija bilježi rast koji je među najvećima u svijetu i da je danas četvrta svjetska ekonomija, što govori da se procesi u ovoj zemlji vode na pravi način, stoji u objavi Milorada Dodika koji se sastao i Aleksandrom Duginom.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti