Petak, 12 kolovoza, 2022

Dodik poručio Schmidtu: Od mene rakiju neće popiti

Pročitajte i ovo

“Apsolutno nisam bio u dodiru da ga mogu pozovati”, precizirao je Dodik i dodao da se taj poziv može odnositi na vrijeme kad je Schmidt bio njemački ministar poljoprivrede i kada su se 2016. godine u Sarajevu sastali zbog mjera nametnutih da bi BiH izgubila svoj stočni fond i da bi se omogućilo da Njemačka ovamo izvozi meso.

Dodik je istaknuo da stavljati to u kontekst kada je “Schmidt lažni visoki predstavnik, govori koliko on nije realan”.

“Ne znam što se s njim događa, zašto mu je to potrebno”, rekao je Dodik i ocijenio da je to zbog toga da svojim partnerima u Republici Srpskoj da snagu da pričaju nešto što je laž.

Srpski član Predsjedništva poručio je Schmidtu da od njega rakiju neće popiti.

“Europski put BiH postao besmislen”

Dodik je izjavio kako je nakon prošlotjednog samita u Bruxellesu europski put u BiH potpuno besmislen, te da ga treba redefinirati i postaviti u realne okvire današnjeg vremena.

Komentirajući odluku o dodjeljivanju statusa kandidata za članstvo u EU Moldaviji i Ukrajini, Dodik je rekao da ako Unija ne prestane s postavljanjem nekih iluzornih zahtjeva, BiH nema potrebe raditi na tome.

“Oni misle da smo mi ovdje ljudi manje vrijednosti, oni misle da nas treba stalno pritiskati. Njima nije bio dovoljan rat ovdje i stradanje 94.000 ljudi, oni su napravili svoju odluku i smatraju je povijesnom”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

On je dodao da povijest konotira na neki drugi način i da je odluka o dodjeljivanju statusa kandidata Ukrajini i Moldaviji nešto što je teško potpuno razumjeti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Sve je spremno za “Ribarsko večer” u Busovači

Udruga sportskih ribolovaca Busovača uz pomoć sponzora i prijatelja drugi put u našem gradu organizira "Ribarsko večer", a sve...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo