Subota, 13 kolovoza, 2022

Dodik: Od danas sam sebi uvodim sankcije

Pročitajte i ovo

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) poručio je da će sam sebi “uvesti sankcije” kada je u pitanju Njemačka.

Ova izjava dolazi u jeku sve glasnijih najava o novim sankacijama koje europske zemlje spremaju za Dodika.

Da se oni ne bi zamarali, od danas ja sebi uvodim sankcije. Niti imam kakvu imovinu u Njemačkoj, niti planiram ići tamo. Njemačka svojom politikom zastrašivanja neće promijeniti realnost koju živimo, a to je da je BiH neuspješna zemlja, napisao je na Twitteru.

Prije nekoliko dana zastupnici njemačkog Bundestaga usvojili su odluke koje se tiču Bosne i Hercegovine, a između ostalog usvojena je i rezolucija pod nazivom “Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti”, a Milorad Dodik i Dragan Čović su označeni kao glavni krivci za trenutnu situaciju u BiH.

Političke akcije nacionalističkih političara poput Milorada Dodika, trenutno člana državnog Predsjedništva, i Dragana Čovića, predsjednika stranke HDZ BiH, imaju za cilj uništiti Bosnu i Hercegovinu kao državu i dom raznolikog stanovništva. To je neprihvatljivo i zahtijeva odlučan, čvrst otpor Europske unije, njenih država članica i međunarodne zajednice, navedeno je.

Inače, Milorad Dodik se već nalazi na američkoj i britanskoj listi sankcioniranih osoba, a od europske ga dijeli samo neusuglašen stav svih članica EU.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Voz Sarajevo – Zagreb će putovati svega četiri dana

Željeznice Federacije BiH svakodnevno rade na razvijanju i otvaranju novih linija. Nakon višegodišnje stagnacije, otvorena je linija do mora,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo