spot_img
Subota, 9 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Dodik: Njemačka ovdje, ne samo zbog povijesnih, nego i aktualnih pristupa BiH, apsolutno ne može imati povjerenje nas Srba i RS

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Njemačka ne može u BiH imatI povjerenje Srba i RS, imajući u vidu ranije usvojenu ekstremno neprijateljska rezoluciju u Bundestagu, koja govori da treba promijeniti politički sustav i sve koncentrirati na nivou BiH, te ukinuti entitete.

“Imajući u vidu, pogotovo u posljednje vrijeme, politiku Njemačke koja se odrazila kroz pitanja njihove rezolucije u Bundestagu koju su donijeli, mi ne možemo imati povjerenje u tu vojnu strukturu i da je ovo isključivo vezano za taj segment. Imajući u vidu da je tom rezolucijom Bundestaga rečeno da se zadire u ustavno-pravni poredak, to je tipično miješanje u stvari jedne zemlje”, rekao je Dodik danas u Novom Gradu.

On je istakao da je protiv dolaska njemačkih vojnika u BiH, “ako to nešto znači, ali očigledno ne može zaustaviti”.

“Ukazivat ćemo na ove sve momente i elemente zašto sam protiv. Njemačka ovdje, ne samo zbog povijesnih, nego i aktualnih pristupa BiH, apsolutno ne može imati povjerenje nas Srba i Republike Srpske, imajući u vidu ranije usvojenu rezoluciju u Bundestagu, koja govori o tome da treba promijeniti politički sustav i treba sve koncentrirati na nivou BiH, ukinuti entitete i mi ne možemo da imamo povjerenje i da damo podršku takvoj politici Njemačke i njenom prisustvu ovdje”, rekao je Dodik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM