Dodik: Mladim parovima kredit od 30 000 maraka, za svako dijete će se otpisati trećina dugovanja

0
87
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da bi u dogovoru s predsjednikom Republike i Vladom Srpske u rujnu trebalo da bude ponuđen cjelovit plan za stimuliranje mladih da ostanu i rade u Srpskoj.

“Jedna od mjera bit će da se svakom novom bračnom paru dodijeli kredit od 30.000 KM i da im se otpiše trećina kada se im rodi prvo zajedničko dijete, ako dobiju dvoje djece otpisat će im se dvije trećine, a ako se u toj obitelji rodi troje djece da se kredit u cijelosti otpiše”, rekao je Dodik.

On je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se zastupnici izjasniti o potvrđivanju izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o službenom stavu BiH u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, naveo da će se stimulirati i izgradnja vrtića.

Dodik je, replicirajući tijekom rasprave, rekao kako je službeni stav PDP-a da će podržati njegovu izjavu, te da mu zastupnik PDP-a Jelena Trivić ne može govoriti o principijelnosti, jer je i sama ranije tvrdila da neće prihvatiti mandat, a sada sjedi u Narodnoj skupštini.

“Iza onoga što ja radim je značajan broj kapitalnih objekata. Obranio sam suverenitet Republike Srpske na mnogim političkim i ekonomskim pitanjima”, naglasio je Dodik.

Ero.tel