spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Dodik: Koga god HDZ predloži bit će predsjedavajući Vijeća ministara, SNSD želi ministra financija BiH

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik, komentirao je sa kojim strakama će formirati vlast te koja su državna ministarstva preferencije njegove političke opcije.

Dodik je nedavno najavio da će formiranje vlasti pratiti sa HDZ-om budući da on i predsjednik te stranke Dragan Čović imaju dogovor da će prije razgovora da drugim partnerima defnirati svoju politiku.

“To neće biti samo puki zbir. Mi ćemo ući sa onima koji će, prije nego što uđemo u strukture vlasti prihvatiti da se deblokiraju projekti u Republici Srpskoj, vezano za gasovod, aerodrom u Trebinju i za Buk-Bijelu i sa onima koji budu spremni da to učine i prije formiranja vlasti jer imamo kapacitete – oni će biti naši partneri”, kazao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a smatra i da bi se na formiranje vlasti na državnom nivou moglo duže čekati.

“Podržavamo da predsjedavajući Vijeća ministara bude iz hrvatskog naroda, prije svega iz HDZ-a, i u tom pogledu apsolutno ćemo podržati bilo koji prijedlog koji dolazi iz HDZ-a, a mi ćemo preferirati ministarstvo financija i još tri ministarstva ili četiri što pripada Republici Srpskoj”, najavio je Dodik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM