Petak, 7 svibnja, 2021

Dodik: Hrvati su dovedeni u poziciju da su beznačajni jer ih muslimani majoriziraju

Pročitajte i ovo

U Busovači uhićen 45-godišnjak zbog posjedovanja droge

Dana 05.05.2021.godine oko 18,15 sati u ulici Muse Ćazima Ćatić, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe...

Vikend izvješće: Dom zdravlja Busovača i Udruga dobrovoljnih vatrogasaca Busovača

Iza nas je Prvi maj i pravoslavni Uskrs, vjetrovit vikend bez kiše. Jutros je temperatura u Busovači bila 5...

Proizvodnja obuće brenda Made in Bosnia and Herzegovina (MIBH) u Novom Travniku

Klek, Prenj, Kram, Lukomir, Una su samo neke od bosanskohercegovačkih prirodnih ljepota, ali i nazivi obuće koju švedska firma...
Srpski član i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su mnogi pokušali iskoristiti priču o non-paperu kako bi usmjerili napad na Republiku Srpsku, ali je istaknuo i kako se ne može sakriti činjenica da se u europskim strukturama sve više priča o enentualnoj promjeni granica u regiji.

“Non-paper znači da je neobvezan, a svi su skočili to komentirati. To netko čini iz različitih razloga i svi su uzeli ono što im odgovara”, rekao je Dodik za ATV.

On je upitao kakav bi tek napad bio da je nekim slučajem Republika Srpska napisala ovaj dokument.

“Ne može nitko sakriti činjenicu da se u europskim strukturama sve više govori o tome. Ali i europske strukture funkcioniraju na bazi neke vrste virtualne stvarnosti ili nekog virtualnog cilja po kojem oni neće shvatiti stanje u BiH”, rekao je Dodik.

Naglasio je kako europske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine da će im napraviti državu po njihovom uzoru, a problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila.

“Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih muslimani majorizuju i sad je problem samo Republika Srpska, a pošto Milorad Dodik vodi Srpsku, on je određen kao krivac”, rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

- Advertisement -

Dodik ističe kako je osobno posvećen tome da Republika Srpska bude neovisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilizirani ljudi i da se za to bori ratom.

“Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao nešto učinim s tog stanovništva, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti jer u njoj neće više nitko da radi”, rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.

Dodao je kako je uvjeren da ovdje za srpski narod nema slobode dok Republika Srpska ne bude neovisna.

Ponovio je kako je BiH promašena stvar jer je u pitanju eksperiment Zapada koji definitivno ide na to da Srbi izgube nacionalni identitet, institucije u Republici Srpskoj, da ne mogu sami imati svoje proračune, zdravstvo, školstvo i mnogo što drugo.

On je istaknuo da su i stranci i Bošnjaci učinili sve da Srbima, pa i Hrvatima posljednjih godina nanesu mnogo problema, isključivo zato da bi nešto ostvarili kod muslimana.

Dodi, ističe da BiH ne može funkcionirati, što potvrđuje i činjenica da se nijedan projekt ne može brzo realizirati.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Šef delegacije EU u BiH: Mislim da to nije moguće

“Od rujna na ovamo, nakon posjete Predsjedništva Briselu se ništa nije desilo. Priča o kandidatskom statusu, ja mogu reći...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo