Utorak, 29 studenoga, 2022

Dodik: Daytonski sporazum je urušen i ne želimo ovakvu BiH

Pročitajte i ovo

Novoizabrani predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je sinoć da u BiH postoje podjele koje su neizbježne i da je zato razgraničenje najbolja opcija.

-Ono što je bilo prije ne može se vratiti. Kako se može vratiti 150.000 Srba u Sarajevo, nikako. Nema više toga i ne može se vratiti, a Jugoslavija je bila velika srpska zabluda. Najveća moja greška jeste i to što sam vjerovao strancima i to se više neće dogoditi – rekao je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da je za srpski narod iz RS matica Srbija, a Beograd prijestolnica.

-Postoji dio javnosti u Srbiji koji spekulativno iznosi viđenja. Pomognuti su nekim nevladinim organizacijama koje dugoročno nanose štetu Srbima. To sam pokušao objasniti novinarima u Beogradu u vrijeme izbora u BiH – rekao je Dodik za UNA TV.

On je naveo “da mu je ranije nuđeno da bude igrač Zapada, ali je shvatio da su spekulativni”.

-Oni žele da za svoje tvrtke osiguraju tržište na našim prostorima i da nam nametnu svoje vrijednosti. Imamo pravo braniti svoju državu. Potcjenjuju državnu politiku Srba time što kažu Kosovo se može odvojiti iz Srbije, a Republika Srpska mora nestati u tamnici koja se zova BiH.

Daytonski sporazum je urušen i ne želimo ovakvu BiH i nećemo da u njoj živimo. Ona je propala država, neće je ovakvu Srbi, Hrvati, niti muslimani koji žele dominaciju. Također, i stranci su nezadovoljni i stalno nešto kleveću – rekao je Dodik.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Preminuo najstariji Hercegovac

Milan Milivojević, iz sela Dolovi u Berkovićima, najstariji Hercegovac, preminuo je jučer u Trebinju u stotinu četvrtoj godini života. Milivojević,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo