Subota, 13 kolovoza, 2022

Dodik: Bilo bi najbolje da Hrvati imaju Herceg-Bosnu

Pročitajte i ovo

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik govorio je u četvrtak o pokušaju vraćanja nadležnosti na entitetsku razinu te ponudio svoje viđenje kako bi se teritorija države trebala podijeliti između tri etničke grupe u BiH.

Dodik smatra da bez obzira na presude Ustavnog suda ili odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, Republika Srpska nastavlja “svojim putem”.

Svjesno znamo kako se trebamo ponašati, mi ćemo razvijati svoja prva, ne može tome ništa ni ovaj lažljivi Schmidt, piši što god hoćeš, mi ćemo raditi svoj posao, komentirao je Dodik.

Naglašava da je sve što Schmidt radi “kriminalan posao” iako to smatra načinom spašavanja BiH.

Smatram i da bi muslimanima bilo bolje da imaju tamo svoju državicu, državu što oni perspektivno zovu Bosna, a da ona Herceg Bosna bude na prostoru gdje i sada funkcioniraju njihove službe Elektroprivreda HZHB do Pošte Herceg Bosne, to bi trebalo biti nešto o čemu će Hrvati odlučivati. I da bi mi s čistim računima bolje surađivali nego što surađujemo ovako, mišljenja je Dodik.

Kazao je da se trenutno BiH pokušava održati djelovanjem stranaca koji stvaraju institucije bez autoriteta, prenosi Klix.

I oni samo služe da bi nekoga zaustavljali, kao što nas sad zaustavljaju za izgradnju HE Buk Bijele, zračne luke u Trebinju, za izgradnju plinovoda. Čitav svijet se bori za energetske izvore, a nama ne daju da to realiziramo, samo zato da bi u Sarajevu, tom prokletom gradu za Srbe dobili dozvole da se ispod Drine samo prođe 100, 200 metara, kazao je Dodik.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Voz Sarajevo – Zagreb će putovati svega četiri dana

Željeznice Federacije BiH svakodnevno rade na razvijanju i otvaranju novih linija. Nakon višegodišnje stagnacije, otvorena je linija do mora,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo