Subota, 1 listopada, 2022

Djeca s poteškoćama u razvoju iz centra Duga uživala u zimskim radostima na Rostovu

Pročitajte i ovo

Dok su se doline rijeka Lašve i Vrbasa kupale u magli, na Rostovu je Sunce grijalo kao u proljeće, a ljubitelji zimskih radosti su uživali u skijanju i sanjkanju. Među mnogobrojnom djecom bila su i ona s poteškoćama u razvoju iz novotravničkog centra Duga. Uživali su na snijegu uz tople napitke, sanjkanje i skijanje.

Njihov profesor za sportske aktivnosti je rekao da djecu izvode na svjež i čist zrak kad god pronađu vremena.

“Rostovo je blizu Novog Travnika tako da nam je ovdje idealno mjesto za zimske radosti. Želimo da djeca provedu tri do četiri sata na sanjkanju i skijanju. Pored sanjkanja i skijanja djecu vodimo i na plivanje. Nedavno su bili u Franšiznom centru u Vitezu u zimskom bazenu i teretani. Uče plivati, zabavljaju se, relaksiraju i treniraju. Desetero naše djece naučilo je plivati. Želimo se zahvaliti vlasniku Franšiznog centra koji nam je besplatno ustupio i bazen i teretanu”, kaže Rusmir Mehičić, voditelj sportskih aktivnosti u centru Duga.

Sonja Jurišić, direktorica centra Duga, također je sanjkala s djecom i uživala u zimskim radostima na Rostovu.

“Pružamo im sve što je u našim mogućnostima kada je riječ o rekreaciji, zabavi ili sportskim aktivnostima. Moram reći da smo od Nove godine dobili i novog dječaka tako da je broj djece u Centru Duga dostigao brojku od stotinu. Svaki puta na Rostovo dovodimo drugu grupu tako da svi dođu na sanjkanje i skijanje. Mogu reći da Duga od svojih financijera za sada pokriva troškove i plaće zaposlenika, ali spašavaju nas razne donacije. Ovu zimsku opremu za djecu koja su danas ovdje na Rostovu dobili smo gotovo u pola cijene”, kaže Sonja Jurišić.

Kako je rekao Mehičić, 13. veljače na Vlašiću se održava državno prvenstvo u alpskom skijanju, a Duga ima tri natjecatelja

“Znači idemo u smjeru da djecu uključimo u normalan život. Sve aktivnosti koje se dešavaju i na otvorenom prostoru i u našem trim kabinetu toliko pozitivno na njih utječu da djeca jednostavno jedva čekaju da se bave sportskim aktivnostima te vrijeme provode na otvorenom kao što je danas slučaj ovdje na Rostovu”, završava svoju priču Mehičić.

Radio Sarajevo

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Teška prometna nesreća: Sudar tri vozila, ima povrijeđenih

U sarajevskom naselju Rajlovac sinoć je došlo do velikog sudara u kojem su sudjelovala tri vozila, a dvije osobe...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo