spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Dino Bajrić pobjednik VII. skokova s vodopada u Jajcu

Na vodopadu u Jajcu jučer su održani 7. po redu međunarodni skokovi na kojim je pobijedio Dino Bajrić iz Sarajeva.

Usprkos kiši na ovogodišnjim skokovima u Jajcu okupilo se nekoliko stotina posjetilaca koji su ispratili skokove 12 skakača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a osim takmičenja održani su i revijalni skokovi koji su zabavili prisutne posjetioce.

Prisutnima u Jajcu danas su se obratili direktor Agencije Jajce Anto Brtan i načelnik Jajca Edin Hozan.

“Hvala vam što ste došli usprkos vremenskim neprilikama i hvala skakačima koji su se ipak odlučili takmičiti. Uživajte i nadam se da će i ovi skokovi biti napeti kao i prošle godine kada smo imali treću seriju skokova”, kazao je Brtan.

Hozan je kazao da im je zadovoljstvo vidjeti domaće posjetioce i turiste koji daju veličinu Općini Jajce i skokovima.

“Posebno se zahvaljujem direktoru Brtanu i suradnicima koji su dali sve od sebe da organizacija bude na visokom nivou i svima koji su stali iza ovog projekta”, izjavio je Hozan.

Skakači u Jajcu danas su se takmičili u stilu “lasta”, a takmičenje je otvorio Danko Dangubić. Nakon prve serije skokova Evlad Krnić i Dino Bajrić su imali po 29,5 poena, dok je u drugoj seriji Bajrić briljirao s pet desetki i time osigurao pobjedu, a Krnić s pet ocjena od 9,5.

U revijalnom dijelu sa skakaonice jednog od najljepših vodopada u Europi skakali su: Vladan Popović, Sanel Duvnjak, Senad Durdžić i Sanjin Zejnilagić koji je odnio pobjedu u ovoj kategoriji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM