Petak, 2 prosinca, 2022

Dino Bajrić pobjednik VII. skokova s vodopada u Jajcu

Pročitajte i ovo

Na vodopadu u Jajcu jučer su održani 7. po redu međunarodni skokovi na kojim je pobijedio Dino Bajrić iz Sarajeva.

Usprkos kiši na ovogodišnjim skokovima u Jajcu okupilo se nekoliko stotina posjetilaca koji su ispratili skokove 12 skakača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a osim takmičenja održani su i revijalni skokovi koji su zabavili prisutne posjetioce.

Prisutnima u Jajcu danas su se obratili direktor Agencije Jajce Anto Brtan i načelnik Jajca Edin Hozan.

“Hvala vam što ste došli usprkos vremenskim neprilikama i hvala skakačima koji su se ipak odlučili takmičiti. Uživajte i nadam se da će i ovi skokovi biti napeti kao i prošle godine kada smo imali treću seriju skokova”, kazao je Brtan.

Hozan je kazao da im je zadovoljstvo vidjeti domaće posjetioce i turiste koji daju veličinu Općini Jajce i skokovima.

“Posebno se zahvaljujem direktoru Brtanu i suradnicima koji su dali sve od sebe da organizacija bude na visokom nivou i svima koji su stali iza ovog projekta”, izjavio je Hozan.

Skakači u Jajcu danas su se takmičili u stilu “lasta”, a takmičenje je otvorio Danko Dangubić. Nakon prve serije skokova Evlad Krnić i Dino Bajrić su imali po 29,5 poena, dok je u drugoj seriji Bajrić briljirao s pet desetki i time osigurao pobjedu, a Krnić s pet ocjena od 9,5.

U revijalnom dijelu sa skakaonice jednog od najljepših vodopada u Europi skakali su: Vladan Popović, Sanel Duvnjak, Senad Durdžić i Sanjin Zejnilagić koji je odnio pobjedu u ovoj kategoriji.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Osoba E.Đ. iz Viteza prijetila premijeru SŽ, pretresom mu pronašli automatsku pušku!

Jučer, 30. studenog 2022. godina obaviještena je Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo da je Vlada Županije Sarajevo zaprimila pismenu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo