Petak, 5 ožujka, 2021

Detalji optužnice: Za što se terete Novalić, Milićević, Solak i Hodžić

Pročitajte i ovo

VIDEO | Dvanaest godina Žarko iz Zenice nije obukao čarape, umjesto njih koristi papir od vreća za brašno

"Žarko Hrgić iz Zenice neobičan je po svemu. Dvanaest godina živi u špilji uz Babinu rijeku bez struje i...

Radnici u BiH se najčešće žale na neisplaćene plaće i neuplaćene doprinose

Centar za građansku suradnju (CGS) Livno kroz projekt “Zajedno za radnička prava”, koji podržava Međunarodni Olof Palme centar, i...

FOTO | Busovača: Uz sudjelovanje brojnih planinara održan memorijalni pohod Miro Vujica

Uz pridržavanje mjera zaštite, jučer je u Busovači održan memorijalni pohod Miro Vujica, u organizaciji planinarskog društva "TIM" Busovača,...
Kazneno odjeljenje – Odjel II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu Fadil Novalić i drugi 30.12.2020. godine.

U današnjem priopćenju Sud je objavio za što točno tereti Fadila Novalića, Fahrudina Solaka, Fikreta Hodžića, pravnu osobu „F.H. Srebrena malina“ i Jelku Miličević.

Tako se tereti optuženik Fadil Novalić – pod točkom 1. optužnice – kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u svezi s kaznenim djelima zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 383. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ FBiH), primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka 219. stavak 3. u svezi sa stavkom 2. KZ BiH, pranje novca iz članka 209. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ BiH, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava iz članka 261. stavak 2. KZ FBiH, krivotvorenje službene isprave iz članka 389. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo krivotvorenje ili uništavanje iz članka 262. stavak 2. Kaznenog zakona Republike Srpske (KZ RS), a pod točkom 2. optužnice – kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 383. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH (u produljenom trajanju), primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka 219. stavak 3. u svezi sa stavkom 2. KZ BiH, krivotvorenje službene isprave iz članka 389. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH i pranje novca iz članka 209. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ BiH, a sve u svezi s člankom 53. KZ BiH (stjecaj).

Optuženik Fahrudin Solak – pod točkom 1. optužnice – kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. stavak 2. KZ BiH u svezi s kaznenim djelima zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 383. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka 219. stavak 3. u svezi sa stavkom 2. KZ BiH, pranje novca iz članka 209. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ BiH, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava iz članka 261. stavak 2. KZ FBiH, krivotvorenje službene isprave iz članka 389. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo krivotvorenje ili uništavanje iz članka 262. stavak 2. KZ RS, a pod točkom 2. optužnice – zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 383. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH (u produljenom trajanju), krivotvorenje službene isprave iz članka 389. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH i pranje novca iz članka 209. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ BiH, a sve u svezi s člankom 53. KZ BiH (stjecaj).

Optuženik Fikret Hodžić – pod točkom 1. optužnice – kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. stavak 2. KZ BiH u svezi s kaznenim djelima zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 383. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka 219. stavak 3. u svezi sa stavkom 2. KZ BiH, pranje novca iz članka 209. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ BiH, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava iz članka 261. stavak 2. KZ FBiH, krivotvorenje službene isprave iz članka 389. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo krivotvorenje ili uništavanje iz članka 262. stavak 2. KZ RS, a pod točkom 2. optužnice – pranje novca iz članka 209. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ BiH, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava iz članka 261. stavak 2. KZ FBiH, te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo krivotvorenje ili uništavanje iz članka 262. stavak 2. KZ RS, a sve u svezi s člankom 53. KZ BiH (stjecaj). Optužena pravna osoba „F.H. Srebrena malina“ d.o.o., Srebrenica, pod točkom 1. optužnice – odgovorna je za kaznena djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. stavak 2. KZ BiH u svezi s kaznenim djelima zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 383. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka 219. stavak 3. u svezi sa stavkom 2. KZ BiH, pranje novca iz članka 209. stavak 3. u svezi sa stavom 1. KZ BiH, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava iz članka 261. stavak 2. KZ FBiH, krivotvorenje službene isprave iz članka 389. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo krivotvorenje ili uništavanje iz članka 262. stavak 2. KZ RS, a pod točkom 2. optužnice – odgovorno je za kaznena djela  pranje novca iz članka 209. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ BiH, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava iz članka 261. stavak 2. KZ FBiH, te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo krivotvorenje ili uništavanje iz članka 262. stavak 2. KZ RS u svezi s člankom 53. KZ BiH (sticaj), a sve u svezi s člankom 124. stavak 1., točke a) i c) KZ BiH  i članka 125. stavak 4. KZ BiH.

- Advertisement -

Optuženica Jelka Miličević – pod točkom 3. optužnice – kazneno djelo nesavjestan rad u službi iz članka 387. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ FBiH”, stoji u priopćenju Suda BiH.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

FOTO: ‘Cataleya’ sutra počinje s radom, pogledajte ponudu!

Cvjećara 'Cataleya' svoje vrata otvorit će sutra. Kupcima je u moderno opremljenom i uređenom prostoru dostupna bogata ponuda cvijeća,...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo