Detalji oproštajnog pisma Pere Gudelja

Pero Gudelj (60) iz sela Gornja Večerska u Vitezu, vlasnik lanca FIS, ranjen je jučer usred dana u sljepoočnicu, a najvjerojatnije se radilo o pokušaju samoubojstva, potvrdio je dežurni županijski tužitelj Mijo Dujmović.

– Ne sumnjamo na pokušaj ubojstva, ali uzete su u obzir sve opcije. Istraga još traje – zaključio je tužitelj Dujmović. Nesretan slučaj je policiji prijavljen oko 13.30 sati kada je Gudelj uočen na lokalnom putu u mjestu Krčevina kod Viteza s krvavom glavom, ali još pri svijesti. Naime, nakon što je čuo pucanj, prvi mu je priskočio u pomoć radnik na njegovoj obližnjoj farmi svinja pa je alarmirao policiju. Uslijedili su sati dramatičnog spašavanja jednog od najvećih poduzetnika u BiH. Za to vrijeme se u javnosti, valjda ponukani ranijim neugodnim iskustvima, počelo nagađati da ga je netko upucao dok se nalazio pokraj svoga mercedesa, ali kako je vrijeme odmicalo, sve više je dokaza, među kojima je pronađeni pištolji i oproštajno pismo, ukazivalo da je nesretni Pero ipak sam na sebe digao ruku.

– Zatečen je u lokvi krvi desetak metara od vozila. Kod njega je bio pištolj za koji je imao odobrenje. Odmah je prebačen u bolnicu “Dr. Mato Nikolić” u Novoj Biloj pa potom na sarajevsko Koševo gdje mu se još bore za život. Dok ne bude okončana istraga, još se ne može govoriti o kvalifikaciji djela. Uradit ćemo sva potrebna balistička vještačenja, kao i uzeti tzv. parafinsku rukavicu od poznatog gospodarstvenika – naveli su iz MUP-a SBŽ.

– Oproštajno pismo s nekoliko rečenica s poznatim Perinim rukopisom zatečeno je u vozilu i u njemu je nesretni čovjek uputio posljednji pozdrav članovima obitelji, a dio njegova sadržaja se odnosi na podjelu imovine, odnosno otkrio je točnu lokaciju već ranije napisanog testamenta u kojem se navodi kome ostavlja svoje veliko bogatstvo koje je desetljećima mukotrpno stjecao. Ranije je poručivao i ženi da se vrati djeci. U posljednje vrijeme je imao i psihičkih i srčanih, kao i obiteljskih problema, pa je boravio u zagrebačkoj bolnici. Međutim, ni to očito nije pomagalo, kažu za Večernji list Perini prijatelji koji o njemu imaju samo riječi hvale.

– Bio je najveseliji među nama, ali nakon doživljenih bračnih trzavica, sve je krenulo nizbrdo. Promijenio se i nikako ga nismo mogli više vratiti. Doista je u životu postigao velike rezultate i nosio je preveliki teret pa je trebao stručnu i svaku drugu pomoć pa se najposlije i uputio u Zagreb. I činilo se da je bolje, ali…, dodaju prijatelji. Zbog iščekivanja vijesti iz bolnice i doživljena šoka, iz ožalošćene obitelji nisu bili raspoloženi za razgovor.

Nakon komplicirane operacije koja je završila kasno sinoć i trajala sedam sati, Pero Gudelj je i dalje u životnoj opasnosti, liječnici prate njegovo stanje i ne žele davati bilo kakve prognoze, prenosi artinfo i Večernji list.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nakon više od 6 sati završena operacija Pere Gudelja

Danas počinje 4. malonogometni turnir TO Mladeži HDZ-a BiH Busovača