Četvrtak, 21 siječnja, 2021

Donosimo detalje plana cijepljenja protiv korone u FBiH

Pročitajte i ovo

Kojim javnim i privatnim institucijama je Vlada KSB dodijelila sredstva za vrijeme pandemije COVID-19

Na službenoj web stranici Vlade Kantona Središnja Bosna objavljen je Popis javnih i privatnih institucija kojima je Vlada dodijelila...

HDZ BiH: “SIP je u službi politike SDA, idemo u pravnu borbu”

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je donijelo Odluku kojom će biti raspisani prijevremeni izbori za načelnika općine Travnik. "SUP BiH...

Zašto je ubojici koji je uhićen u Busovači trebalo 110 tisuća KM?

Ironija je da su ubijeni poznavali ubojicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu...
Federalni zavod zdravstvenog osiguranja završio je izradu Plana imunizacije protiv Covida-19 te ga dostavio Federalnom ministarstvu zdravstva. Ovaj dokument bit će sutra razmatran na sjednici Vlade FBiH.

Kako doznaje N1, županijski zavodi za javno zdravlje su dobili operativne zadatke i već rade na pripremi terena za početak imunizacije.

Prve doze vakccjepiva na koje stignu bit će transportirane u Mostar koje ima spremno skladište. Riječ je Pfizerovom cjepivu koju je BiH nabavila putm sustava Covax. Iz ovog skladišta cjepiva će biti distrubirana prema svim županijama ravnopravno i solidarno.

U narednom razdolju bit će osposobljena još tri centra za distribuciju i skladištenje – Mostar, Tuzla i Bihać.

Saznajemo da se u prvom valu očekuje manja količina cjepiva, a točan broj treba priopćiti Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Kako je ranije priopćeno, prvo će biti izvršena imunizacija liječnika i medicinskog osoblja, zatim osobe treće životne dobi koje žive u socijalnim ustanovama, a potom i ostali.

Zdravstveni radnici koji će vršiti cijepljenje su spremni s obzirom na to da je postupak isti kao i kod imunizacije cjepivom protiv gripe, a upoznati su načinom skladištenja i čuvanja ova cjepiva.

Istaknuto je kako je FBiH spremna i za druge vrste vakcina koje idu u hladnom lancu od dva do osam jer se isti lanac koristi i za cjepiva protiv virusa gripe.

Federacija BiH je putem Covax sustava naručila 800.000 doza cjepiva protiv Covida-19.

IZVOR:N1

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

HDZ BiH: “SIP je u službi politike SDA, idemo u pravnu borbu”

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je donijelo Odluku kojom će biti raspisani prijevremeni izbori za načelnika općine Travnik. "SUP BiH...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo