Dario Čerkez u Rogatici osvojio prvo mjesto

Poslije pauze od četiri godine u Rogatici u subotu su ponovo održane tradicionalne međunarodne moto-cross utrke, koje su bodovane za prvenstvo Republike Srpske i BiH.

Na stazi Ptičijak, za koju poznavatelji tvrde da je jedna najboljih u ovom dijelu Balkana, pred brojnim ljubiteljima ove vrste sporta.

Vožene su dva puta po tri trke na kojim je sudjelovalo 38 motociklista iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije .

Klasu MX 1 i MX 2 motociklisti su vozili zajedno, ali je bodovanje bilo odvojeno, pa je prvo mjesto u klasi MX 1 s 50 bodova osvojio Dario Čerkez iz MK Viteza ispred Duška Paunovića iz MK Čačak i Igora Kneževića iz MK „Maršal“ u Banja Luci koji je sakupio 40 bodova.

U klasi MX 85 vozilo je 10 motociklista i sa 50 bodova na motoru KTM 85 prvo mjesto pripalo je mladom Miliću Zimonjiću (14 godina) iz MK „Tanasko Rajić“ u Čačku. Drugo sa 44 boda zauzeo je dječak, Strahinja Kalamković iz MK „ERE“ u Arilju, a treće David Vidović iz Viteza koji je vozio Hondu 85 i sakupio 40 bodova.

Što se tiče plasmana klubova, na prvom mjestu je MCK „Vitez“ iz Viteza ispred MK „Tanasko Rajić“ i „Termorad“ iz Čačka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Korisnici peleta u BiH se ponovo suočavaju s nestašicom i cijenama i do 370 KM po toni

Završena likovna kolonija “Vitez 2017”