spot_img
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHĐakoni iz BiH započeli svoje studijsko putovanje

Đakoni iz BiH započeli svoje studijsko putovanje

Đakoni koji pohađaju program zajedničke Đakonske pastoralne godine u organizaciji Biskupske konferencije BiH započeli su u ponedjeljak, 15. svibnja svoje duhovno-studijsko putovanje.

Devetorica budućih prezbitera iz Vrhbosanske nadbiskupije, Mostarsko-duvanjske biskupije, Franjevačke provincije Bosne Srebrene i Hercegovačke franjevačke provincije predvođeni voditeljem Đakonske pastoralne godine mons. Pavom Jurišićem i njegovim zamjenikom fra Mirom Relotom prvoga dana putovanja boravili su u Hercegovini, točnije u Mostaru.

Tu su najprije u katedrali slavili sv. misu koju je predslavio mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj mons. Petar Palić nakon koje su posjetili ordinarijat hercegovačkih biskupija.

U poslijepodnevnim satima najprije su obišli provincijalat Školskih sestara franjevki Krista Kralja Hercegovačke provincije gdje su u sestarskoj kapelici sudjelovali u adoraciji i molitvi krunice. Zatim su se uputili u središte Caritasa hercegovačkih biskupija gdje im je domaćin bio ravnatelj te institucije don Željko Majić.

Na kraju prvog studijskog dana posjetili su samostan Sv. Petra u Gradu na Neretvi gdje su izmolili večernju molitvu nakon koje su se susreli s upravom Hercegovačke franjevačke provincije.

Vrijedi podsjetiti kako su đakoni odslušali teorijski dio programa Đakonske pastoralne godine te da će u narednim danima obići različite crkvene institucije na teritoriju Vrhbosanske nadbiskupije, uključujući i redovničke zajednice.

D. K., KT

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti