Srijeda, 6 srpnja, 2022

Čović i veleposlanik SAD-a Murphy razgovarali u Sarajevu

Pročitajte i ovo

Susret predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića i veleposlanika SAD-a Michaela Murphya održan je jučer u Sarajevu.

Predsjednik Čović i veleposlanik Murphy razgovarali su o aktualnoj situaciju u BiH, unutarnjim odnosima, Općim izborima kao i procesu reforme Izbornog zakona koje je ostalo otvoreno političko pitanje, unatoč naporima hrvatskih predstavnika da svi pregovori završe dogovorom.

Predsjednik Čović potvrdio je stav koji je jasan i artikuliran u potpunosti. U ovome trenutku ne postoje uvjeti za održavanje izbora u BiH kao ni za implementaciju izbornog procesa, prvenstveno u pogledu konstituiranja gornjih parlamentarnih domova na federalnoj i državnoj razini. Takvo što može dovesti u pitanje potpunu legalnost izbornog procesa, što bi dodatno usložnilo i stvorilo nestabilnost cjelokupnog političkog sustava na svim razinama. Predsjednik Čović zahvalio se na medijaciji američke administracije, podršci i cjelokupnom angažmanu u BiH.

Regionalni, europski i transnacionalni odnosi također su bili tema razgovora. Predsjednik Čović naglasio je kako Europa mora biti čvrsto opredijeljena na miru i prosperitetu čije je temelje postavila Schumanova deklaracija prije 72 godine i stvorila današnje konture EU.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča o nevjerojatnoj hrabrosti, požrtvovnosti i vjeri misionarke Vedrane Ljubić

Napali su je mačetom, bila je na rubu smrti, vidjela je stvari koje običan čovjek ne može niti zamisliti,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo