Čopor pasa lutalica u staji rastrgao ovce i petero janjadi

Čopor pasa lutalica rastrgao je četiri ovce i petero janjadi starih nekoliko dana u staji na imanju Sejada Turandžića u Živinicama, objavio je agroklub.ba. Kako je pritom navedeno iz oštećene obitelji, napad se dogodio 28. veljače oko 3.40.

– Dogodilo se u roku od nekoliko minuta jer je u pitanju čopor, odnosno skupina od 10 lutalica – objavili su članovi ove obitelji. Preko Facebooka su apelirali na udruge za zaštitu životinja iz Tuzlanske županije i udruge Grada Živinice da budu odgovorni i odazovu se svojoj dužnosti te zbrinu napušete pse koji napadaju druge životinje zbog potrebe za hranom.

– Danas ili sutra to će biti nečije dijete jer, kad su gladni, ne biraju. Žao mi je, neće se braniti tuđi nemar i mrzovolja jer za ovo nemate ni jedno jedino opravdanje… Budite i vi odgovorni pa postupite da se ne dogodi, stres i prizor koji je moj otac doživio neoprostiv je – naveli su, među ostalim, iz obitelji Turandžić iz Živinica nakon nemiloga događaja u kojem im je čopor pasa lutalica u staji rastrgao ovce i janjad koja je tek došla na svijet.

Nažalost, ovaj slučaj nije jedinstven. U posljednje se vrijeme i divlje životinje diljem BiH nerijetko spuštaju iz svojih staništa te približavaju naseljima u potrazi za hranom, ugrožavajući također domaće životinje, ali i ljude te njihovu imovinu. Divlje svinje, lisice… viđeni su čak i na gradskim ulicama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Recept za pohane palačinke punjene sirom i šunkom za slastan ručak

Čović najavio izgradnju ceste koja će Posušje i Tomislavgrad povezati s Hrvatskom