spot_img
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Čerkez: Počela nastava za oko 12.000 učenika u Srednjobosanskom kantonu

U ponedjeljak, 11. siječnja, počela je nastava za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srednjobosanskom kantonu koje nastavu pohađaju po hrvatskom planu i programu.

“Počelo je drugo polugodište za ukupno 12.126 učenika koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, nastava za 21.124 učenika koji nastavu pohađaju na bosanskom jeziku će krenuti 25. siječnja”, izjavila je za Drukčiji radio ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona Katica Čerkez.

Zbog požara u kotlovnici Osnovne škole Kiseljak, tamošnji osnovci nisu počeli s nastavom, a ministrica je izjavila da će sve učiniti kako bi se školska godina nastavila u što kraćem roku.

“Službeno nam je potvrđeno da je požar koji je prošli tjedan izbio u Osnovnoj školi Kiseljak bio podmetnut, a ministarstvo poduzima sve potrebne mjere kako nastava za kiseljačke osnovnoškolce ne bi kasnila više od tjedan dana”, poručila je ministrica Čerkez te dodala, “poduzet ćemo sve kako bi osigurali novi kotao te omogućili nesmetano zagrijavanje škole”.

Drukčiji radio

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM