Čavara na panel raspravi o stanju demokracije u Bosni i Hercegovini

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je u panel raspravi o stanju demokracije u Bosni i Hercegovini te o mogućim pravcima poboljšanja demokratskih principa transparentnosti, sudjelovanja, reprezentativnosti i odgovornosti u bosanskohercegovačkom društvu.

Čavara je istaknuo potrebu jačanja neovisnih medija koji će prenositi istinite i objektivne informacije neobojene interesima vlasnika ili određenih utjecajnih grupa, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Također, kazao je da je potrebno ojačati društvo, zainteresirati članove društva za javni dijalog te poticati mlade i žene da se bave politikom i aktivnije uključe u društveno-političke procese.

Kada je u pitanju izborni sustav u BiH, Čavara je kazao da trenutni izborni zakon ima puno nedostataka te da je potrebno napraviti model koji će ukloniti te nedostatke i omogućiti određene izmjene u svrhu povećanja transparentnosti cijelog izbornog procesa i jednakopravnosti svih konstitutivnih naroda i građana.

Panel raspravu organizirao je Nacionalni demokratski institut BiH, a središnje teme rasprave odnosile su na izborni sustav u BiH, zatim transparentnost i odgovornost vlasti, političko organiziranje i odgovornost prema javnom interesu, ulogu civilnog društva i političkih stranaka u BiH i njihovo međudjelovanje te inkluziju politički marginaliziranih grupa, navodi se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

[ISPOVIJEST] Pero Gudelj: Čovjek koji se umiješao između mene i supruge me i pokrao

Slikovnice Gradske knjižnice “Busovača” razveselile djecu u Centru “Duga”