Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

ČAJDRAŠ: Više od godinu dana bez sanacije oštećenja kolovozne trake

Pročitajte i ovo

Na regionalnoj saobraćajnici Zenica-Vitez, preko Vjetrenica, uslijed majskih poplava i klizišta, došlo je do oštećenja jedne kolovozne trake u mjestu Čajdraš, a više od godinu dana ovo mjesto predstavlja životnu prijetnju za sve vozače.

Kako ističu mještani Čajdraša, upućivali su brojne apele da se sanira ovo oštećenje koje donosi sve veći broj nesreća, dok oštećenje u večernjim satima i lošim vremenskim uvjetima predstavlja “ulazak u smrt” svim vozačima na ovoj putnoj dionici.

Situacija je rizičnija s dolaskom hladnijeg vremena i snijega, dok na ovoj dionici ne postoji nikakva zaštita koja bi spriječila nezgode, što povećava rizik da će vozači automobila doslovno završiti u provaliji.

Za sanaciju ovog dijela oštećenog kolovoza nadležna je Kantonalna direkcija za ceste, iz koje su za „Avazov“ portal kazali kako su za sanaciju klizišta planirana sredstva, ali da sve „koči“ Ured za razmatranje žalbi.

– Za trajnu sanaciju klizišta na regionalnoj cesti R 441 Zenica-Vjetrenice u mjestu Gornji Čajdraš planirana su sredstva, urađen je glavni projekt, proveden otvoreni postupak javne nabavke radova i donesena je Odluka o izboru izvođača radova. Uložena je žalba Uredu za razmatranje žalbi i ista je zaprimljena 20. oktobra tekuće godine i još uvijek čekamo okončanje žalbenog postupka – pojasnili su iz Kantonalne direkcije za ceste, naglašavajući kako više od 40 dana čekaju odluku Ureda.

Ovu saobraćajnicu dnevno koristi hiljade automobila, zbog čega se vozačima do okončanja žalbene procedure i početka sanacije klizišta savjetuje maksimalna opreznost naročito u večernjim satima i vremenskim neprilikama, piše Dnevni Avaz.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Objavljeni snimci s mjesta stravične nesreće u kojoj je poginula tročlana obitelj

Stravična nesreća u kojoj su kod Mostara u subotu navečer poginuli supružnici i njihov devetogodišnji sin, a teško povrijeđena...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo