Subota, 3 prosinca, 2022

Busovljaci imenovani u žiri za “Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2021. godinu”

Pročitajte i ovo

Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB na osnovu prijedloga članica Sportskog saveza SBK/KSB na 3. sjednici imenovao Žiri/Ocjenjivački sud “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2021. godinu” koga sačinjavaju dugogodišnji sportski radnici u sastavu Vlatko Glavaš, predsjednik, Elizabeta Križanac, potpredsjednik, i članovi Nusret Baručija, Almedin Kolonić, Anto Žunjić, Edhem Ekmeščić i Ervin Prosjanović.

Domaćin manifestacije “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2021. godinu” je Općina Bugojno na čelu s načelnikom Hasanom Ajkunićem i Sportskim savezom općine Bugojno koji daju maksimalan doprinos u organizaciji ove manifestacije koja jedan od najznačajnijih sportsko-kulturnih događaja na Kantonu.

Shodno tome za predsjednika Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2021. godinu” Sportski savez općine Bugojno predložio je Vlatka Glavaša, nekadašnjeg kapitena nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine, dobitnika zlatne plakete Sportskog saveza SBK/KSB, sportaša koji je svoju uspješnu karijeru gradio igrajući u inostranim i domaćim nogometnim klubovima. Također, i drugi članovi Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2021. godinu” dali su svoj doprinos u razvoju sporta u Bosni i Hercegovini, posebno na našem Kantonu, i ostavili neizbrisiv trag u granama sporta iz kojih dolaze.

Pred članovima Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2021. godinu” je izuzetno težak zadatak jer u uvjetima pandemije izazvanom virusom Covid 19 otežan je rad sportskih klubova i sportista i svaki rezultat postignut u 2021. godinu zaslužuje pažnju i da bude nagrađen.

Prva sjednica Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2021. godinu” planirana je za ponedjeljak, 31. siječnja 2022. godine a u slučaju potrebe za dostavljanje dodatne dokumentacije i provjere rezultata sportaša i sportskih ekipa održat će se još jedna sjednica 01. veljače 2002. godine.

FOTO: Arhiva / Izbor najboljeg sportaša Busovače

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Švicarska slavila u ludoj utakmici, Srbija ispala sa Svjetskog prvenstva

Nogometaši Švicarske svladali su Srbiju s 3-2 (2-2) i kao drugoplasirana reprezentacija skupine G pridružili su se u osmini...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo