Busovača završila pripreme sa skorom 4-1

Sinoćnjom prijateljskom utakmicom protiv sportskih prijatelja iz “Kengura” iz Zenice, koju su naši mladi košarkaši dobili uvjerljivo 93-49, završen je pripremni period.

Kao i svaki put, i nakon ove utakmice zamolili smo trenera Križanovića da prokomentira dosadašnje rezultate u pripremnim utakmicama i predstojeću sezonu.

Nekoliko riječi o sinoćnjoj utakmici ?

Ne treba previše pričati o tome, mi smo odigrali susret bez Mešinovića i tako spustili ekipu na prosjek od 18 godina, rezultat govori dovoljno, nama je jasno da mi dominiramo u utakmicama sa svojom generacijom, no to uopće nije bitno u ovome momentu jer ovi mladi momci moraju se nositi u sezoni s puno starijim i iskusnijim ekipama. Sve u svemu drago mi je što se prošlogodišnji kadeti priključuju i zaista volim tu požrtvovnost i energiju koju ovi momci pokazuju

Komentar pripremnog perioda i pojačanja?

Pripreme smo odradili rekao bih dobro, nismo baš bili najkompletniji, ali smo pronašli stil igre koji najviše odgovara ovoj ekipi i to je najbitnije. Vidjeli smo da možemo igrati zrelo i pametno kao protiv Travnika i Novog Travnika, ali možemo i biti nonšalantni kao protiv Viteza. Znamo okrenuti utakmicu kao s Čelikom, ali se dovesti i u probleme. Dakle mlada ekipa s dosta oscilacija, ali biti ćemo nezgodni. Džozić je veliko pojačanje za nas, ali i igre Čišića, Vukadinovića, Mešinovića su upravo onakve kakve se i očekuje od igrača koji su duži period u našem sustavu.Očekujem da i Kadrić se digne nije ovo još ni blizu koliko on može. Ne treba zaboraviti ni Čavaru i Pezu koji su svojom obranom izborili se za svoje minute, a Milinović nam se digao u zadnje dvije utakmice, dok Srebrenica ima potencijal odličnog playmakera, ali kao i svaki play u prvoj seniorskoj sezoni prolazi korz problema organizacije igre, no to ne zamjeram dok je obrana na nivou.

Kakva su očekivanja u sezoni?

Teško je najavljivati rezultat kad vodite mladu ekipu i ulazite u sezonu gdje mnoge ekipe imaju dugogodišnje prvoligaške igrače i mnogi su se ekstremno pojačali i ojačali, ne znam kako bi mi mogli reagirati. Niko nas neće olako shvatiti, sa svima ćemo igrati svoj stil, ako nam se otvori šansa play offa treba to iskoristiti. Mislim da dosta ovisi od otvaranja sezone, to je psihologija mlade ekipe, ako uđemo dobro, rast će nam samopouzdanje i bit ćemo opasni. Uglavnom svi smo spremni i stručni stožer i uprava i igrači i jedva čekamo početak prvenstva.

Hvala Vam na najavi i želimo Vam puno sreće

Za kraj donosimo i statistiku sinoćnje utakmice :

Vukadinović 22, Kadrić 9 , Čišić 15, Milinović 7 , Srebrenica 3, Čavara 4, Pezo 2, Džozić 31

U subotu u 19 sati u goste Busovači dolazi HKK Čapljina u okviru prvog kola lige HB.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Veterani NK Busovača

Veterani Busovače ponovno u Zagrebu

Busovačka večer Beč

Više od 700 osoba na “Busovačkoj večeri” u Beču