BUSOVAČA U tijeku prijave za novčanu pomoć za nezaposlene!

Nakon što je Vlada FBiH donijela odluku kojom je uspostavljen program novčane pomoći nezaposlenim osobama u okviru proračuna Federacije BiH za 2022. godinu, poznat je i konačan broj korisnika. Pomoć će dobiti i Busovljaci, a u tijeku su prijave za novčanu pomoć. Sve informacije možete dobiti u prostorijama Službe za zapošljavanje Busovača.

Vlada je ranije zadužila Federalni zavod za zapošljavanje, Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike da pripreme listu nezaposlenih osoba s evidencija službi za zapošljavanje na dan 31. kolovoz 2022. godine, a iz koje će biti isključene osobe koje su dobile pomoć po drugim osnovama.

“Nakon što su nadležna federalna ministarstva, izvršila prečišćavanje popisa osoba koje su na dan 31.8.2022. godine imale status nezaposlene osobe (sa spiska su brisane osobe koji su pravo na pomoć ostvarili kao pripadnici braniteljske populacije ili korisnici nekih drugih prava (neratni invalidi i civilne žrtve rata), na predmetnom popisu su ostale 278.673 osobe koje imaju pravo na isplatu jednokratne pomoći od 100 KM”, kazali su za Klix.ba iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Nezaposlene osobe su dužne najkasnije do 30. listopada, kraja tekućeg mjeseca dostaviti nadležnoj županijskoj službi za zapošljavanje odnosno zavodima za zapošljavanje, valjan podatak o svom transakcijskom računu.

Za isplatu pomoći nezaposlenima, potrebno je 27 milijuna KM, a za osiguranje sredstava zaduženo je Federalno ministarstvo financija koje će to napraviti putem preraspodjele sredstava između proračunskih korisnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

U petak nekoliko naselja u Busovači bez električne energije!

Tražite posao? Roccaforte Vitez zapošljava tri radnika!