Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Busovača: U subotu predavanje na temu prevencije ovisnosti među mladima

Pročitajte i ovo

FOTO: Snježno travanjsko jutro u Busovači

Značajnu promjenu vremena diljem Bosne i Hercegovine donio je prodor izrazito hladnog i vlažnog zraka sa sjevera, a nepovoljni...

Blokirane stotine milijuna KM investicija u Federaciji

Predsjednik FBiH Marinko Čavara odlučio je raspisati novi natječaj za izbor članova Povjerenstva za vrijednosne papire FBiH nakon što...

POZIV ZA UPIS U PRVI RAZRED ŠKOLSKE 2021./2022. GODINE

Obavještavamo roditelje djece koja su školski obveznici za polazak u prvi razred osnovne škole u školskoj 2021./2022. godini, da...
Udruga UZOR u subotu, 19. 12. 2020. godine, s početkom u 14 sati, organizira predavanje na temu prevencije ovisnosti među mladima.

Predavanje je organizirano kao dio projekta “Reci NE ovisnosti! Podizanje svijesti o novim ovisnostima među učenicima, roditeljima i nastavnicima.” Predavačica će biti prof. dr. Snježana Šušnjara, a tribina će se održati u učionici udruge UZOR na adresi Branitelja domovine b.b. u Busovači.
Osnovni cilj projekta je prevencija ovisnosti odnosno razvijanje svijesti o štetnosti ovisnosti o alkoholu, drogama, cigaretama, igrama na sreću i sl. kod mladih u dobi od 10 do 18 godina radi sprečavanje pojave ovisnosti i konzumiranja opojnih sredstava koji imaju velike posljedice za društvo. Uz navedeno cilj je i razvijanje svijesti kod mladih te njihovo poticanje svojih vršnjaka da promoviraju i žive zdravim načinom života te promjena samih stavova o danas popularnim “stvarima (ovisnostima)” u društvu.
Organiziranjem projekta “Reci NE ovisnosti! Podizanje svijesti o novim ovisnostima među učenicima, roditeljima i nastavnicima” želimo među mladima koji pohađaju osnovne/srednje škole na području općine Busovača, prije svega, prezentirati što ovisnost znači i koliki je problem današnjice.
Iako neke stvari u početku izgledaju bezazleno, postepenim i konstantnim konzumiranjem mogu prijeći u prilično ozbiljan i štetan problem, ne samo za pojedinca nego i za društvo u cjelini.
- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

VIDEO | Nogometaši Busovače današnju pobjedu posvetili Jozi Radošu

Danas je na stadionu u Busovači odigrana utakmica Druge lige FBiH- Zapad između ekipa domaćina NK Busovača i NK...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo