Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

BUSOVAČA: Povodom Dana općine održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Pročitajte i ovo

BUSOVAČA, 17. kolovoz 2015. Danas je, u povodu obilježavanja 16. kolovoza Dana općine Busovača, upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća Busovača.

Predsjedateljica Općinskog vijeća Busovača Mirjana Plavčić otvorila je sjednicu i istakla tri točke dnevnog reda:

1. Busovača kroz povijest
2. Busovača danas i sutra
3. Pozdrav gostiju

Gđa Plavčić izvijestila je nazočne o prvoj točki dnevnog reda, odnosno osvrnula se na povijesni razvoj općine Busovača i rezultate rada Općine u proteklom periodu.

O drugoj točki dnevnog reda nazočne je izvijestio načelnik općine Busovača Asim Mekić koji je u svom govoru predstavio ostvarene ciljeve općinske administracije, kao i one buduće zadatke koje isti trebaju izvršiti. Dotakao je se i trenutnog stanja (ne)uposlenosti u našoj općini, te je pozvao gospodarstvenike i male poduzetnike na nove investicije i otvaranje radnih mjesta.

Prisutnima je se obratio i Salem Ekmeščić, vlasnik poduzeća EZ d.o.o. iz Busovače, koji je govorio o novim investicijama i projektima spomenutog poduzeća, kao i o kvalitetnom radu općinskih službi. Ekmeščić je u svom govoru pozdravio usvajanje novog Zakona o radu, koji će ,po njegovim riječima, biti na veliku korist i radnicima i poduzetnicima.

Predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB, predsjednik OO HDZ BiH Busovača i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić čestitao je Dan općine Busovača i pozvao na međusobni dijalog, toleranciju i suradnju za opće dobro svih stanovnika općine Busovača.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni gosti iz cijele Bosne i Hercegovine, a jedan od njih je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Čavara je u svom govoru uputio čestitku svim stanovnicima općine Busovača u povodu obilježavanja Dana općine Busovača: „Svi stanovnici općine, a posebno Vi nazočni, sudjelujući u društvenim tijekovima, svatko u svom domenu i dužnosti koju obnaša slika sliku Busovače, a koju opet svaki stanovnik Busovače vidi na svoj način. Poznajem mnoge od vas, koji vrijedno radite u mnogim oblastima, posebno u gospodarstvu, sigurnosti, zdravstvu, državnoj upravi, sportu, kulturi, pa i u političkom životu, te značajno doprinosite pozitivnoj strani naše stvarnosti i na tome s poštovanjem Vam se zahvaljujem. Pored provođenja reformi, moramo sačuvati mir, tolerantan život svih sa svima. Raduje me što danas vidim više odlučnosti da sami sebi i drugima u Busovači stvaramo bolje uvjete za život. Vjerujem da je to naše čvrsto opredjeljenje, kao i u borbi za bolju državu, jednako dobru za svaki konstitutivni narod i pravednu za svakog pojedinca i pripadnika svakog naroda.“

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

MILIJUNI UBIJENIH PTICA Najgora kriza s ptičjom gripom u Europi

Europa je ove godine doživjela najgoru krizu ptičje gripe ikad, tokom koje je skoro 50 milijuna ubijenih živinara. Postojanost...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo