BUSOVAČA: Danas je Dušni dan

Danas je Dušni dan, spomen svih vjernih mrtvih, dan sjećanja na naše pokojnike.

Pohodi grobovima i grobljima u tom pogledu redoviti su znak pažnje i vjere. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, prisustvuju svetoj misi, povezujući se tako svojim molitvama s njima i moleći Božje milosrđe da ih što prije očisti od svih slabosti te da ih uvede tamo gdje s oka svaka suza nestaje.

Danas u 8 sati bila je rana misa, a u 11 sati misa je na grobljima Smreke i Putiš, odnosno u 13 sati na Bukovcima, Dusini i Gornjoj Carici te u 18 sati večernja sveta misa.

Tako je Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih izraz kršćanske nade i vjere u zagrobni život što liturgija ističe riječima: »Tvojim se vjernima, Gospodine, život mijenja, a ne oduzima. I pošto se raspadne dom ovozemnog boravka, stječe se vječno prebivalište na nebesima.« Mi za duše svojih dragih pokojnika molimo duboko vjerujući da će oni, kada dođu u kraljevstvo Božje, biti naši zagovornici. Vjerujemo da će oni moliti za nas da ne promašimo svoj konačni životni cilj, da i mi uđemo u kraljevstvo Božje i tako budemo pribrojeni općinstvu svetih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

ŽUPNE OBAVIJESTI: Za našeg Brunu Zeleniku skupljeno nešto više od 4500 KM!

Hrvatski ministri odbili sporazum o centralizaciji policije