Jučer, 25. rujna 2016. godine posebno svečano bilo je u sportskoj dvorani Srednje škole “Busovača” gdje je održan središnji predizborni skup Općinskog odbora HDZ-a BiH Busovača za predstojeće Lokalne izbore. Skupu je prethodio sastanak s OO HDZ BiH Busovača, a nakon kojeg je upriličen posjet župnom uredu u Busovači odakle se krenulo prema Središnjem spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće.

Na skupu je predstavljena kandidatkinja HDZ-a BiH za načelnicu Busovače, Mirjana Plavčić, te lista HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Busovača predvođena Josipom Mravkom, nositeljom liste.

Nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i davanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, nazočnima se obratila Mirjana Plavčić, kandidatkinja HDZ-a BiH za načelnicu Busovače. Osvrnuvši se na problem stagnacije Busovače, posebice stagnacije i zanemarivanja uže gradske sredine od aktualnog saziva općinske vlasti, jasno je poručila:

„Okupili smo se ovdje da zajedno kažemo dosta. Dosta je osam godina onih koji su učinili da Busovača tapka u mjestu dok se drugi razvijaju i rastu. Svjedoci smo da nam gospodarstvo stagnira, a uspješno gospodarstvo je preduvjet za bolji i kvalitetniji život. U tom cilju učinit ćemo sve da osnažimo gospodarstvo“ – poručila je Plavčić, te dodala:
“Kad pobijedimo zajedno ćemo graditi Busovaču kakvu mi želimo, koja će biti dovoljno dobra našim mladima obiteljima da ovdje grade svoju budućnost, a onima koji su otišli – da imaju gdje dolaziti.”

sredisnji-skup-hdz-bih-busovaca-96Prepunu dvoranu i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH pozdravio je i Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BIH:

“Ovo je jedan veličanstven skup u kojemu pokazujemo našu snagu i zajedništvo. Stoga, izborimo se na izborima da nam svima bude bolje. Izaberimo našu načelnicu Mirjanu Plavčić, osigurajmo većinu u Općinskom vijeću Busovača, a da bi mogli napraviti potrebni iskorak u svakom segmentu života”.

sredisnji-skup-hdz-bih-busovaca-78Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović podsjetio je u svom govoru da je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskog naroda te izrazio uvjerenje kako će zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika u Bosni i Hercegovini kao vodeća i stožerna stranka Hrvatskog naroda u BiH.

Govoreći o prilikama u BiH i načinu življenja, dr. Čović je jasno kazao kako moramo biti nositelji pozitivnih promjena, koji će vrijediti za sve isto. „Mi trebamo napraviti odnose u BiH da živimo po mjeri čovjeka. Osigurati status dostojan čovjeka da mladi ostaju ovdje. Želimo suživot, ne samo u Busovači, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini, a suživot znači jednakopravnost, apsolutna jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini. Jednakopravnost će se riješiti kroz reorganizaciju BiH koja je jasno naznačena u rezoluciji usvojenoj u Europskom parlamentu“, naglasio je dr. Čović te dodao:
„Vrijeme koje dolazi ispred nas, svjedočit će o drugačijem vremenu, boljem i pozitivnom vremenu za naš narod“, zaključio je dr. Čović te još jednom iskazao punu potporu načelnici Plavčić i kandidatima na listi za Općinsko vijeće Busovača na ovom veličanstvenom predizbornom skupu.

sredisnji-skup-hdz-bih-busovaca-51Svim nazočnima obratio se i nositelj liste za općinsko vijeće – Josip Mravak koji je predstavio kandidate s liste. On je izrazio zadovoljstvo da će Busovača za nekoliko dana po prvi put u svojoj povijesti imati ženu za načelnicu.

“Možemo i moramo vratiti život našoj Busovači da bude po mjeri svakog čovjeka. Ne čekajmo više, izborimo bolje i napravimo iskorak s prvom načelnicom u povijesti Busovače”, istaknuo je Mravak.

sredisnji-skup-hdz-bih-busovaca-92Središnjem skupu nazočilo je i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem. U izaslanstvu su bili: Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik Federacije BiH, Nikola Lovrinović, član predsjedništva HDZ BiH i predsjedatelj kluba HDZ BiH u zastupničkom domu PS BiH, Marina Pendeš, predsjednica ZŽ KKK HDZ BiH i ministrica obrane u Vijeću ministara BiH, Lidija Bradara, članica predsjedništva HDZ BiH i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH, Jelka Miličević, članica predsjedništva HDZ BiH i ministrica financija u Vladi FBiH, Boris Marijanović, predsjednik OO HDZ BiH Vitez i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Nikola Grubešić, predsjednik ŽO HDZ BiH SBŽ i ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi SBŽ, Josip Kvasina, predsjednik Skupštine SBŽ i predsjednik OO HDZ BiH Kiseljak, Katica Čerkez, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u VLadi SBŽ, te ostali dužnosnici sa svih razina vlasti. Podršku skupu dao je i Ivan Del Vechio, veleposlanik RH u BiH. sredisnji-skup-hdz-bih-busovaca-68

Zabavni dio programa jučerašnjeg skupa uveličale su sve folklorne sekcije HKD-a Napredak Busovača, mažoretkinje HKD-a Napredak Busovača, vokalni sastav Gloria i bend Epicentar.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.