Nedjelja, 2 listopada, 2022

Budi dio odbojkaškog kluba “Busovača” – Upis novih članova!

Pročitajte i ovo

Ženski odbojkaški klub “Busovača” otvara svoja vrata i vrši upis novih članica. Priliku za upis imaju djevojčice 2011. godište i mlađe, svake subote (počevši od 1. listopada) od 09:30 sati. Trener odbojkaškog kluba je Dragan Lovrić.

Treninzi počinju u 9 i 30 sati, a na iste je potrebno ponijeti osnovnu sportsku opremu, odnosno sportsku majicu, hlačice ili trenirku te tenisice za dvoranu.

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve:
– Dragan Lovrić ( 063- 874/617 )
– Nikolina Batista ( 063 – 134/720 )
– Dario Šušnja ( 063- 912/946 )

Odbojka je fantastična aktivnost za djecu, koja pruža mnoštvo benefita i to ne samo fizičkih. Sudjelovanje u odbojci pomaže djeci u izgradnji samopouzdanja, samopoštovanja, može ih motivirati da ostvaruju dobre rezultate kao i da izgrade socijalne vještine.

Mi vam donosimo nekoliko razloga zbog kojih je za djecu korisno bavljenje sportom, a posebno odbojkom:

1. BOLJI REZULTATI U ŠKOLI

Više istraživanja je pronašlo vezu između fizičke aktivnosti i uspjeha u školi. Potvrđeno je da oslobađanje viška energije kroz odbojku utiče na poboljšanje koncentracije i bolje rezultate u školi.

2. BOLJE SOCIJALNE VJEŠTINE

Pomislite što se sve može naučiti tijekom treniranja odbojke: poštivanje pravila, rad u timu, razvijanje odgovornosti prema suigračima, sebi, itd. Lekcije naučene na terenu možemo lako prevesti u socijalne vještine. Zato i ne čudi činjenica da djeca koja su se aktivno bavili odbojkom odrastaju u lidere.

3. PREVENCIJA UPOTREBE DROGE I ALKOHOLA

Djeca koja moraju da ostanu u vrhunskoj sportskoj formi malo je vjerovatno da će koristiti drogu ili alkohol. Trener koji postavlja pravila o ponašanju služi kao pojačanje u prevenciji bolesti ovisnosti.

4. POBOLJŠANJE SAMOPOUZDANJA

Djeca koja se bave odbojkom i dobivaju pozitivnu podršku i poticaj od suigrača i trenera imaju više sampouzdanja od onih koji se ne bave odbojkom. Ovu činjenicu potvrđuju istraživanja Univerziteta na Floridi.

5. PREVENCIJA GOJAZNOSTI

U današnje vrijeme sve je više gojazne djece. Većina njih će prerasti u odrasle gojazne, što povećava rizik za mnoge zdravstvene probleme. Jedan od najboljih načina da se smanji rizik od oboljevanja je redovna fizička aktivnost.

6. PREVENCIJA POREMEĆAJA POSTURALNOG STATUSA

Djeca su danas sve manje fizički aktivna, a sve više vremena provode u pasivnim položajima, sjedenju i ležajnu. Bez prirodnih oblika kretanja, bitno se smanjuje većina fizičkih i funkcionalnih sposobnosti. Javljaju se deformiteti kralježnice (kifoza, lordoza, skolioza…), ali i donjih ekstremiteta (ravno stopalo…). Najprimjereniji vid fizičkog vežbanja usmjeren ka očuvanju posturalnog statusa (pravilno držanje tijela) je izbor primjerenog sporta. Sport u kome je prisutan skup fizičkih vježbi usmjerenih na borbu protiv uzroka koji dovode do poremećaja posturalnog statusa, kao i na ublažavanje i otklanjanje već nastalih deformiteta je odbojka. Pažljivo izabrane i pravilno dozirane vježbe imaju za cilj povećanje snage mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije pokreta.

7. EMOCIONALNA KONTROLA

Učenje i aktivno učešće u odbojci je dobar način za djecu da nauče kontrolirati emocije. Uvijek će biti pobjednika i gubitnika, djeca treba da budu spremna i na jedno i na drugo. Baveći se odbojkom, djeca će naučiti da rješavaju probleme i rade kao tim, što je značajan čimbenik u emocionalnoj kontroli.

8. NAPORAN RAD = REZULTAT

Što ranije uspijete da iskomunicirate s djetetom da je dobar rezultat proizvod napornog rada, to bolje za njega. Ne postoji zamjena za naporan rad. Principi koje djeca uče kroz odbojku će ostati sa njima celog života – kako u školi, tako i tijekom radnog vijeka.

9. BOLJE UPRAVLJANJE VREMENOM

Djeca uče da uklapaju svoje sportske i vanškolske aktivnosti sa redovnim obavezama, kao što su domaći zadaci i kućni poslovi. Vještina upravljanja vremenom će ih dovesti do dobrih rezultata u školi i u poslovnoj karijeri.

10. IZGRADNJA TIMSKOG DUHA

Nema boljeg osećaja nego da budete dio nekog tima. Djeca koja se bave odbojkom izgradit će prijateljstva sa suigračima i trenerima, koja će im biti od koristi da se snađu i u školi i u daljem životu. Kroz ove veze djeca grade timski duh kao i kako da pruže podrške i ohrabruju ljude oko sebe.

11. PRAVILA I FAIR PLAY

Kakva bi bila utakmica bez pravila i sudija koji sprovode ta pravila? Djeca, kroz odbojku, uče da poštuju pravila i da se zbog nepoštivanja istih snose posljedice. Kako biste pomogli djeci da unaprede sportska iskustva važno je da sudjelujete u igri i date im pohvalu za uloženi napor. Važno je da i Vi kao roditelj, pokazujete poštenje, velikodušnost i ljubaznost tijekom igre i svakodnevnog života.

Neke od aktivnosti OK “Busovača” pogledajte u nastavku:

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Vitez: U pucnjavi ozlijeđene dvije osobe, policija traga za počiniteljima

Obojica su smješteni na liječenje u Hrvatsku bolnicu dr. fra Mato Nikolić Dvije osobe ozlijeđene su u pucnjavi koja se...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo