Nedjelja, 2 listopada, 2022

BRAVO SREDNJA BOSNO: Ukrajinac Vitaly zahvaljujući dobrim ljudima krenuo iz Viteza prema Ukrajini

Pročitajte i ovo

Centralna.ba jučer je objavila tužnu priču iz Srednje Bosne, gdje smo uz cestu zatekli vozača kamiona ukrajinskih registracijskih oznaka.

Odmah smo se zaustavili, ponudili pomoć i zahvaljujući dobrim ljudima samozatajnog i pomalo preplašenog gospodina Vitalya smjestili smo u hotelsku sobu koja se nalazi u sklopu motela “Jerry”.

Vitaly nam je ispričao svoju priču i samo je imao jednu želju, a to je povratak u Ukrajinu kako bi mogao zagrliti svoju suprugu i dvoje djece, a najmlađem je tek godina i pol dana.

Naša priča o Ukrajincu odmah je naišla na veliko zanimanje u Srednjoj Bosni, pa se tako u veoma kratkom vremenu u našu redakciju i na naš mobitel javio veliki broj ljudi sa željom da se osigura pomoć gospodinu Vitalyu. Našem Ukrajincu blokirana je kartica, a jedino što je mogao jest čekati, čekati i čekati…

Na pomoć se nije dugo čekalo, odmah su se javili naši čitatelji iz Viteza, Jajca, Travnika i Novog Travnika. Mobiteli su radili, novci su se skupili i naš Vitaly danas je dobio zeleno svjetlo da može preko granice, no prije toga odveli smo ga na jedne od najboljih čevapa u Srednjoj Bosni , u blizini Jerriyeve pumpe.

Javila nam se i jedna profesorica iz Kijeva, rođena Vitežanka, koja je odmah zajedno sa nama uspostavila kontakt, te vratila osmijeh na lice preplašenog Vitalya.

Poziv jedan, drugi, treći, riješeno sve do granice prema Rumunjskoj. Vitalyu smo dali novce za put i poželjeli mu da sretno dođe do kuće i zagrli svoju obitelj.

Zahvaljujemo svima koji ste na bilo koji način pomogli, a posebice gazdama Jerrya, našem Josipu iz Jajca, Anti iz Novog Travnika i Nadi iz Viteza.

Hvala dobri ljudi, kazao je Vitaly prije polaska za Ukrajinu.

Izvor: Centralna.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Evo kako možete provjeriti svoje glasačko mjesto

Nedjelja, 2. listopad, je izborni dan u Bosni Hercegovini. Biračka mjesta će biti otvorena za glasanje od 7:00 do 19:00 sati. Birači,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo