Bradara za prvi službeni posjet izabrala najmanju općinu u Federaciji BiH

Za prvi službeni posjet predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara izabrala je općinu Dobretići, najmlađu i najmanju općinu u FBiH koja u srijedu, 15. ožujka, obilježava 25 godina od osnutka.

Osim susreta s općinskim rukovodstvom, predsjednica Bradara je posjetila i Osnovnu školu “Braće Jezerčić” te župu Svetog Antuna Padovanskog.

Općina Dobretići ima potencijala, od šumskog, vodnog do onog turističkog, no nažalost infrastruktura još uvijek ne prati ove prilike, kazala je Bradara koja je o tim potencijalima, ali i trenutačno najvećim izazovima poput nužnog asfaltiranja regionalnog puta od Dobretića do Travnika, razgovarala s načelnikom Ivom Čakarićem, predsjednikom Općinskog vijeća Markom Idžanovićem te predsjednikom lokalnog odbora HDZ-a BiH Antom Sivonjićem.

Načelnik općine, mladi povratnik, inženjer građevine Ivo Čakarić kazao je kako sa svega nekoliko djelatnika pokušava na sve načine “oživjeti” ovu povratničku općinu te ljudima koji trenutno žive ovdje pružiti što bolje uvjete za ostanak.

Spomenutu školu trenutno pohađa svega sedmero djece, no određene prilike u Dobretićima se ipak popravljaju, od povećanog proračuna do povećanog zanimanja iseljenih žitelja za povratak ili barem obnovu razrušenih kuća.

Svima njima je srce ovdje, riječi su Jure Tokalića župnika župe Sv. Antuna Padovanskog koja je prošle godine obilježila 350 godina postojanja, priopćeno je iz Ureda predsjednice Federacije BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hercegovački bijeli luk među pet najboljih u svijetu

Bunoza: Ne postoje zakonski preduvjeti za izručenje Mamića