spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Božićno-novogodišnji prijam dužnosnika ŽO HDZ BiH ŽSB

Predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Županije Središnja Bosna, Nikola Grubešić, predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina i ministri u Vladi SBŽ imenovani od strane HDZ-a BiH, Katica Čerkez, Felix Vidović, Zoran Marković, Jozo Budeš i Nikola Grubešić, sinoć su, 28. prosinca 2015. godine, u kongresnoj dvorani Franšiznog centra BiH u Vitezu, upriličili već tradicionalni Božićno-novogodišnji susret dužnosnika HDZ-a BiH iz Županije Središnja Bosna, zajedno s predstavnicima drugih političkih stranaka, predstavnicima Udruga proisteklih iz domovinskog rata, predstavnicima Katoličke crkve i gospodarstvenicima.

Poziv dužnosnika HDZ-a BiH u ŽSB na već tradicionalno zajedničko slavlje Božića kao blagdana ljubavi, mira, međusobnog uvađanja i poštivanja odazvalo se mnoštvo uzvanica. Među ostalima, na prijemu je bio i Marinko Čavara, predsjednik FBiH i dopredsjednik HDZ-a BiH, Ivan del Vechio, veleposlanik RH u BiH, Marina Pendeš, ministrica obrane BiH, Nikola Lovrinović, predsjednik kluba zastupnika HDZ/HNS-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BIH i član Predsjedništva HDZ-a BiH. Na prijamu su bili i dužnosnici, odnosno čelnici stranaka s kojima HDZ BiH ima partnerske odnose u vlasti ŽSB. Među ostalim i Asim Mekić, predsjednik ŽO SDA ŽSB i Tahir Lendo, predsjednik Vlade ŽSB.

U svom obraćanju nazočnima predsjednik Grubešić se osvrnuo na važnije projekte koje je Vlada u ovoj godini provela ali i na usvojeni Proračun za 2016. godinu za koji je kazao kako predstavlja dokaz opredijeljenosti za socijalnu i političku stabilnost Županije.

„Osigurati prosperitet mladim ljudima na ovim prostorima je ne samo poruka koju želim poslati nego i moje uvjerenje da su oni jamac razvitka i budućnosti Središnje Bosne kao prostora ugodnog življenja, poslovanja i rada. Moramo i učinit ćemo sve da mladi ljudi dobiju priliku da svoju sreću grade na ovim prostorima. Želimo da ovdje stvaraju svoje obitelji, da grade ostaju tu gdje su i rođeni“, istaknuo je.

Već tradicionalno, na prijamu su bili i brojni predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gospodarstvenici, predstavnici vjerskog i kulturnog života kao i predstavnici medija iz ŽSB.

Da potpora mladim i obrazovanim nije samo deklarativna, u HDZ BiH ŽSB dokazali su i ove godine podijelivši novčane potpore za 22-oje darovitih studenata. Potpore su dobila po dva studenta iz 11 općina ŽSB u kojima djeluje HDZ BiH.

U glazbenom dijelu programa nastupila je vokalna skupina Lampoši, Orkestar harmonika HDK Napredak Vitez te bend Apparenza.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM