Bošnjački lider Elmedin Konaković poručio: Refik Lendo može pokušati zaustaviti život u FBiH, a zna kakva će biti reakcija javnosti!

Novoimenovani ministar vanjskih poslova BiH i jedan od bošnjačkih lidera Elmedin Konaković kazao je, nakon što je imenovan na tu poziciju, da BiH ima mnogo posla u tom sektoru te da će odmah početi s radom.

– Ne mogu reći što je prioritetnije, organizacija Ministarstva ili promptno djelovanje na polju diplomacije BiH – istakao je.

Jedna od prvih aktivnosti, dodao je Konaković, su sastanci s članovima Predsjedništva BiH te da očekuje da će se bez problema dogovarati s Denisom Bećirovićem i Željkom Komšićem.

– Što se tiče Željke Cvijanović, u fokus ćemo staviti prioritete oko kojih se slažemo – istakao je.

Konaković je, nakon sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj je potvrđeno imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH, kazao da je većina stabilna.

Govoreći o formiranju vlasti u Federaciji, kazao je da ne vidi opciju da SDA uđe u vlast.

– U Zastupničkom domu postoji kvalificirana parlamentarna većina, a u Domu naroda skoro dvotrećinska većina koja će staviti potpis na prijedlog mandatara Nermina Nikišića za sastav nove Vlade FBiH – istakao je.

Pojasnio je da izabrani predsjednici i potpredsjednici imaju obvezu potvrditi novi saziv Vlade ili da blokiraju formiranje.

– Refik Lendo može izabrati put blokade i pokušati i zaustaviti život u FBiH, a zna kakva će biti reakcija javnosti – zaključio je Konaković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Volite kokos? Na pravom ste mjestu! Recept za desert koji stiže na stol za manje od pola sata

Branislav veli: “Samo Njemačka može riješiti moje probleme”