Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Borjana Krišto: Ako glasovi Bošnjaka odluče hrvatskog predstavnika BiH će tonuti još dublje

Pročitajte i ovo

Kandidatkinja HNS-a BiH za člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto smatra da će novim pokušajem nametanja izbora člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, glasovima Bošnjaka, BiH tonuti još dublje, možda i u nepovratnu krizu.

Ona je istaknula da je njen motiv jasan – unaprijeđenje odnosa među narodima u BiH, a posebno između hrvatskog i bošnjačkog naroda.

“Ako želimo bolje stanje u BiH, te da BiH vidimo u svim europskim asocijacijama, pojedine političke opcije moraju da prestanu s podmetanjima i da se okrenu istinskom dijalogu za dobrobit svih”, rekla je Krišto za Večernji list.

Prema njenim riječima, Hrvati su uvijek pravili prvi korak na dugoročnom planu i u interesu svih naroda u BiH.

“I u ovaj izborni ciklus, nažalost, idemo po istim izbornim pravilima te, uprkos tome, hrvatski narod u BiH i dalje će se snažno boriti da ima svoje predstavnike u vlasti”, navela je Krišto, aktualna zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a Dragana Čovića.

Ona najavljuje da će tijekom izborne kampanje promovirati izgradnju BiH kao moderne zemlje tri ravnopravna naroda i svih građana, poštivanje ustavnih načela i donošenje reformskih zakona, s ciljem ubrzanja europskog puta BiH.

Prema njenim riječima, pravna država mora biti temelj izgradnje BiH, što trenutno nije slučaj.

Krišto je ponovila da je nedopustivo da u Predsjedništvu BiH već duže vrijeme sjede, kako kaže, “dva predstavnika bošnjačkog naroda”.

“To nije i ne smije biti slika BiH. Novim pokušajem nametanja nelegitimnog izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima Bošnjaka, BiH će tonuti još dublje, ovog puta, bojim se, i u nepovratnu krizu”, upozorava Krišto.

Ona dodaje da je jedan od njenih ciljeva i stvaranje uvjeta za ostanak mladih u BiH, kao i održiv opstanak Hrvata u BiH.

“Sigurno je, uvjerena sam, da će Hrvati biti zastupljeni u svim institucijama BiH putem svojih legitimnih predstavnika”, navela je Krišto.

Prema njenim riječima, susjedna Hrvatska jedan je od najvećih prijatelja BiH, najveći lobista i zagovarač europskog puta BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Političari traže da se SFF održava nekoliko puta godišnje kako bi skrenuo pažnju javnosti s afera

Glavna tema u bh. medijima ovih dana je svakako Sarajevo Film Festival koji je zasjenio sve afere političara koje...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo