Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Bolnica Nova Bila: Sestra Ankica Tomas ispraćena u zasluženu mirovinu

Pročitajte i ovo

Glavna sestra bolnice dr. fra Mato Nikolić, sestra franjevka, od milja zvana sestra na koturaljkama otišla je u zasluženu mirovinu. Iza nje su ostala velika djela, a to su prije svega njezini tehničari i medicinske sestre, rad, red i disciplina.

Iza nje je ostala najurednija bolnica u regiji, educirano medicinsko i nemedicinsko osoblje, koje će služiti svim građanima Središnje Bosne.

U medicinskim vodama je više od 35 godina. Prije ove službe, kao medicinska sestra je djelovala u Bugojnu i u Livnu. Zbog naravi službe koju obavlja, ali i zbog redovničkog
zvanja kao i zbog predanosti kojom spaja medicinsko i redovničko u svom djelovanju, jedan je od zaštitnih znakova bolnice u Novoj Biloj.

Malo tko je zdrav ili bolestan došao u ovu ustanovu, a da se nije susreo s ovom uvijek vedrom medicinskom i časnom sestrom.  Sebe prije svega vidi kao časnu sestru, ali ne krije da ju je iskustvo rada s kolegama i s bolesnicima itekako obogatilo.

Sestro Ankice, hvala za sve što ste učinili za Hrvatsku bolnicu dr. fra Mato Nikolić, za sav puk i narod Središnje Bosne.

Radne kolege sa kojima je sestra Ankica radila, organizirali su ručak i druženje, te se zahvalili sestri Ankici na nesebičnoj pomoći, prenosi centralna.ba.

Mjesto glavnog tehničara bolnice preuzeo je dipl. med tehničar Josip Trogrlić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 20. Kroz godinu – 14. 08. 2022.

1. Danas je 20. nedjelja kroz godinu. Mise su redovito uz misu u Putišu za pale branitelje u 14:00...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo