Srijeda, 6 srpnja, 2022

Blog “Vijesti Ummeta” lociran na prostoru Georgije u SAD-u

Pročitajte i ovo

Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Francuske danas su nam prezentirali način na koji se bore protiv terorizma, posebno kada je u pitanju izvanredna situacija, kao što je ova u kojoj se sada Pariz nalazi.

Rekao je to portal “Nezavisnih” ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nakon sastanka u Parizu predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova Francuske.

Upitan je li bilo riječi o nedavnom zahtjevu Interpola za provjeru nekih osoba vezanih s terorističkim grupama, Mektić je rekao kako je to uobičajeni način rada, tehničke pomoći putem i preko Interpola I da se ne tiče BiH izravno.

On je istaknuo kako za sada ne postoje saznanja da je netko iz BiH doveden u vezu s terorističkim napadom u Parizu I da nema ništa što bi se izravno odnosilo na BiH.

Mektić je rekao da je prijetnja građanima BiH koju je jučer objavio islamistički blog Vijesti Ummeta izravna prijetnja sigurnosnim agencijama BiH.

– Danas smo utvrdili kako se radi o portalu smještenom na prostoru SAD. Sada slijedi suradnja s institucijama SAD kako bi se identificiralo gdje i na kom mjestu se nalazi taj portal. Prije nekoliko dana za sličan portal smo utvrdili da je sjedište na prostoru Švicarske, a prema informacijama s kojima raspolažemo blog “Vijesti Ummeta” lociran je na prostoru Georgije u SAD-u – naglasio je Mektić.

Dodao je kako je danas za predstavnicima francuskog Ministarstva unutarnjih poslova razgovarao i o toj temi, kako locirati islamističke portale, kako ih locirati, ukinuti i zabraniti njihov rad.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča o nevjerojatnoj hrabrosti, požrtvovnosti i vjeri misionarke Vedrane Ljubić

Napali su je mačetom, bila je na rubu smrti, vidjela je stvari koje običan čovjek ne može niti zamisliti,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo