Bivši trener Dinama novi izbornik reprezentacije BiH

Bugarski trener Ivaylo Petev (45) je novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Petev je danas dobio podršku na zasjedanju Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH te će u predstojećem periodu predvoditi s klupe popularne Zmajeve.

Peteva je prethodno izabrala prvobitno nepotpuna Komisija za izbor izbornika, budući da predsjednik Nogometnog saveza Elvedin Begić nije bio prisutan na sastancima u društvu Vice Zeljkovića, Irfana Durića, Milorada Sofrenića i Ivana Beusa.

Begić se u međuvremenu pojavio na Komisiji, ali nije prisustvovao današnjoj sjednici Izvršnog odbora, baš kao i Ranko Vučković iz Prijedora, koji je otkazao dolazak jer se nalazi u izolaciji zbog koronavirusa.

Petev će biti ujedno prvi stranac i ukupno 12. izbornik u povijesti reprezentacije BiH, ne uzimajući u obzir da su po jednom kao vršitelji dužnosti na klupi reprezentacije sjedili Avdo Kalajdžić i Denijal Pirić, a Fuad Muzurović je u dva mandata vodio Zmajeve.

Novi izbornik će se odmah morati baciti na posao budući da kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru počinju već u ožujku.

Zmajevi će kvalifikacije otvoriti gostovanjem Finskoj 24. ožujka, a sedam dana kasnije u BiH dolaze svjetski prvaci Francuzi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kaos kod Sarajeva: Migranti ozlijedili dvojicu policajaca, prevrnuli i oštetili više automobila

OVOG PUTA BEZ MUKE I DRAME! HRVATSKA RUTINSKI ODRADILA POSAO PROTIV BAHREINA, ŠEGO PONOVNO BRILJANTAN