Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Biskupi iz BiH pozivaju političare na dijalog i suzdržavanje od teških riječi

Pročitajte i ovo

Biskupi iz Bosne i Hercegovine ustrajavaju na svom pozivu političarima u toj zemlji na odgovorno ponašanje i suzdržavanje od svađa i jezika mržnje koji zagađuje javni prostor, kazao je u subotu vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić.

Nakon redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH njezin predsjednik nadbiskup Vukšić kazao je novinarima kako biskupi mogu samo ponoviti svoju izjavu iz studenog prošle godine u kojoj su izrijekom pozvali političare na odgovorno ponašanje, unatoč činjenici da taj apel nije naišao na veliki odaziv a stanje u zemlji od tada je postalo samo gore, posebice uoči priprema za provedbu listopadskih izbora.

U izjavi koju je Biskupska konferencija BiH usvojila točno prije godinu dana 5. studenog 2021. godine stajalo je kako oni pozivaju sve izabrane predstvanike vlasti da se suzdrže od teških riječi i uvreda i da poštuju pojedinačna i kolektivna prava ljudi, konstitutivnih naroda i manjinskih grupa.

Političare su pozvali i da rade na uspostavi društvene sloge i pronalaženju pravednog izbornog sustava te ustavne i zakonske reforme.

“Možemo samo ponoviti istu misao i istu izjavu”, kazao je nadbiskup Vukšić.

Istaknuo je kako biskupi iz BiH ostaju pri tome da koliko god je to moguće doprinesu pomirenju, razumijevanju i dijalogu kako bi cijelo društvo krenulo naprijed.

Kazao je i kako je Katolička Crkva uvijek na strani dijaloga pa želi da se on nastavi među vjerskim zajednicama u BiH.

“Želimo na tom području ustrajati”, kazao je Vukšić dodajući da Crkva moli za međureligijski dijalog i želi ga nastaviti koliko god je to moguće.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Došašća – A – 04. 12. 2022.

1. Danas je 2. nedjelja došašća. Zornice su u 6:30, a prije zornica ćemo ispovijedati. 2. Raspored ispovijedanja starih i...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo