Utorak, 5 srpnja, 2022

Biskup Komarica se susreo s potomcima katolika koji su 1946. napustili župe kod Banje Luke

Pročitajte i ovo

Banjolučki biskup mons. Franjo Komarica boravio je u Biskupiji Legnica, na jugozapadu Poljske u kojoj žive potomci doseljenih poljskih katolika koji su 1946. morali napustiti svoje župe sjeverno od Banje Luke. Mons. Komarica se susreo s većim brojem obitelji porijeklom iz Banjolučke biskupije. 

U subotu, 11. lipnja slavio je svetu misu i podijelio sakrament potvrde mladima u župi Krzyżowa. Nakon mise se susreo u dužem prijateljskom razgovoru s umirovljenim legničkim biskupom mons. Zbigniew Kiernikowskim, javlja biskupija-banjaluka.org.

U nedjelju, 12. lipnja boravio je u župi Ocice blizu Boleslawieca. Tu je, zajedno sa biskupom Legnice mons. Andrzejem Siemieniewskim i desetak svećenika, predvodio misno slavlje i sudjelovao u velikoj svečanosti otvaranja spomen kuće jednog od budućih blaženika biskupija Banje Luke i Legnice, svjedoka vjere, vlč. Ante Dujlovića, župnika nekadašnje poljske župe Gumjera u prnjavorskom dekanatu, ubijenog in odium fidei 11. srpnja 1943.

U ponedjeljak, 13.lipnja, biskup Franjo je predvodio svečanu koncelebriranu misu u župi Lubań, a nakon mise i prigodne pobožnosti, imao je dugo druženje i razgovor sa grupom župnika iz tog mjesta i okoline.

Inače, Biskupije Legnica i Banja Luka zajedno rade na procesu za beatifikaciju župnika vlč. Ante Dujlovića. Osobite zasluge za to ima redovnica s. Magdalena Karaban iz Družbe Klanjateljica Krvi Kristove iz samostana u Boleslawiecu, koja je rođena 1940.godine u župi mučenika Dujlovića – Gumjeri, te vjernik laik Francisek Kvašnjak, također porijeklom iz Bosne.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

U Busovači završeno snimanje filma “Amanet”: Komedija o tradiciji, ljudima na selu i prijateljstvu

Sa 60. scenom koju je danas udario načelnik Asim Mekić, u mjestu Jelinak kod Busovače, završeno je snimanje filma...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo