Subota, 24 rujna, 2022

BiH šalje šleper kave i šećerne kocke Velikoj Britaniji na žalost

Pročitajte i ovo

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su se danas na sjednici jednoglasno usaglasili, da u ime države pošalju šleper kave i šećerne kocke Velikoj Britaniji na žalost, povodom smrti kraljice Elizabete.

“Želim naglasiti da Veliku Britaniju smatramo za velikog prijatelja naše zemlje, i da je potrebno u ovim teškim momentima pokazati solidarnost i ruku pomoći. Znamo kakvu ulogu kraljica ima u toj zemlji i mi suosjećamo sa njima. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sva trojica imamo zajednički stav, i shodno tome ćemo u ime svih naroda koji žive u Bosni i Hercegovini izraziti saučešće i poslati prigodan znak pažnje u duhu i tradiciji svih naroda koji žive ovdje”, istakao je Milorad Dodik.

Šleper napunjen vrhunskom bosanskom kavom i domaćim kockama šećera, na najbolji način pokazuju bratski odnos naše zemlje prema Velikoj Britaniji.

“U našoj tradiciji je poznato da donosimo kahvu i šećer kada idemo na žalost nekome ko je izgubio nekoga. Tako ćemo po našem ambasadoru gore uručiti kraljevskoj porodici ovaj šleper, kako bi mogli kuhati kafe svima koji budu došli na žalost. Tako ćemo unesrećenu porodicu spasiti troška obzirom da očekuju na hiljade zvanica koje će ih obići u narednim danima prije sahrane. Naravno da će i naš ambasador učiniti isto u ime Bosne i Hercegovine”, naveo je Šefik Džaferović.

Pored šlepera, od strane naše zemlje su ponuđene i služavke da pomognu prilikom serviranja, pranja suđa i kuhanja ručaka dok ljudi budu dolazili na žalost.

Tekst je satiričnog karaktera (šala).

Izvor: Šatro.info

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Slaba zainteresiranost za isplate jednokratnih pomoći radnicima

Аko poslodavci budu u mogućnosti novčano mogu pomoći radnicima, poruka je Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Međutim, na terenu је...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo