Srijeda, 30 studenoga, 2022

BiH najavila produljenje zabrane izvoza peleta – pogledajte na koliko!

Pročitajte i ovo

Državne vlasti BiH i oba tamošnja entiteta najavili su do kraja ožujka 2023. godine produljenje zabrane izvoza drvnih sortimenata, oblovine i peleta kako bi ograničili njegovu cijenu te pomogli građanima i gospodarstvu.   

Kako su danas izvijestili nakon sastanka ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca s entitetskim dužnosnicima, zaključeno je kako je potrebno zabraniti izvoz peleta na duže vremensko razdoblje, a procjene govore da to treba napraviti do 31. ožujka sljedeće godine.

Izvoz oblovine bi, pak, trebalo trajno zabraniti, mišljenja su iz državnog i entitetskih ministarstava u BiH. Unatoč ranijim mjerama zabrane izvoza, cijene peleta za ogrjev nisu se značajnije promijenile, potvrdio je i ministar Košarac.

“Svjedoci smo da proizvođači peleta imaju ignorantski odnos, odnosno da ne pokazuju socijalnu odgovornost prema stanovništvu”, rekao je ministar. Najavio je da bi vlasti mogle dodatno ograničiti marže te odrediti najviše cijene peleta za domaću upotrebu.

IZVOR:pogled.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Zlatna groznica u srcu Bosne! Ovo su detalji projekta teškog milijardu dolara

Kompanija Adriatic Metals na projektu rudnika u Varešu namjerava zaraditi više od milijardu dolara. U dokumentima ove kompanije navodi se...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo