Nedjelja, 2 listopada, 2022

Bh. učenici proveli 50.000 sati u volonterskim aktivnostima

Pročitajte i ovo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu u Novom Sarajevu danas je otvorena četvrta Galerija volonterizma, kao završna manifestacija projekta “Volontiranje je cool!“.

Ovom manifestacijom obilježava se Međunarodni dan volontera i promoviraju doprinos od 50.000 volonterskih sati koji su bosanskohercegovački učenici – volonteri dali razvoju na lokalnom nivou.

Galerija volonterizma okupila je više od 150 učenika, koji predstavljaju svoju volontersku grupu iz 23 osnovne škole s područja Sarajeva, Mostara, Stoca, Konjica i Goražda.

Cilj manifestacije je da pruži mogućnost volonterima da prezentiraju svoj rad i angažman u zajednicama, razmjene iskustva koja su stekli učešćem na projektu “Volontiranje je cool!”, te da promoviraju korisne efekte volonterizma i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad.

Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA zajedno sa sponzorima projekta će na osnovu volonterskih izvještaja dodijeliti nagradu svim volonterskim grupama koje su se istaknule u volonterstvu, organiziranju i realizaciji volonterskih aktivnosti, planiranju i promoviranju volonterizma te uključivanju volontera.

Volontere projekta “Volontiranje je cool!” podržali su predstavnici lokalnih vlasti, javne institucije, lokalne kompanije, ali i međunarodne organizacije poput United Nations Volunteers (UNV) i Misije OSCE-a u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Evo kako možete provjeriti svoje glasačko mjesto

Nedjelja, 2. listopad, je izborni dan u Bosni Hercegovini. Biračka mjesta će biti otvorena za glasanje od 7:00 do 19:00 sati. Birači,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo