spot_img

Bh. rukometaši večeras u Skenderiji protiv Crne Gore

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Skenderiji protiv selekcije Crne Gore odigrati meč 2. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Podsjetimo, naš državni tim je prije nekoliko dana izgubio u Mariboru od Slovenije 28:20. Taj susret, ali i najavu večerašnjeg, na press konferenciji komentirao je selektor Zmajeva Irfan Smajlagić.

Mislim da je reakcija igrača dosta pozitivna. Žele napredovati, trude se, žele se taktički i tehnički nadograđivati. Prioritet svih okupljanja je da izvučemo maksmimum iz ekipe. Mi smo protiv Slovenije imali težak ispit, jer smo naišli na rivala, koji balansira odlično sa igračima. Imaju vrhunsku kvalitetu. U ovom momentu je taj test bio pretežak za nas”, rekao je Smajlagić pa nastavio:

“Trebamo biti realni i tražiti pozitivno, a negativno izbacivati. Teško je sve segmente posložiti. Želja i ambicija igrača mora biti da što brže usvajamo sve što prije.

Ako se podijeli meč na dionice, imali smo minus, iz kojeg smo se vraćali, pa smo imali stagnaciju. I na kraju rezultat je takav, kakav jeste. Imaju individualce, koji rješavaju utakmicu. Uvijek je bitan rezultat, ali u prvom planu je bitno kako igrači reagiraju. Sve je to opterećenje. Moraju biti mentalno puno jači. Ono što sam očekivao, dobio sam spoznaju svakog igrača i svoj optimizam gradim na tome, da je želja prisutna, da podižemo pristup i odnos”.

O utakmici protiv Crne Gore je rekao:

“Težimo kao tome da budemo najbolji koliko možemo. Paralelno radimo na više područja. Taktička disciplina mora biti na vrhunskom nivou. Ne bježimo od rezultata, težimo da svaki igrač da svoj maksimum, a da posljedica bude rezultat. Igramo da budemo što bolji. Pobjeda zahtijeva sve moguće segmente. Sve uzimamo u ozbir i sve minuse nastojimo izbalansirati. Nama je svaka utakmica bitna da se nadograđujemo”, rekao je Smajlagić.

Naš reprezentativac Marko Panić pred Crnu Goru je poručio:

Crna Gora je jako dobra ekipa, ali kao što šef kaže to je po mjeri za nas. Mislim da će nam biti lakše igrati nego protiv Slovenije. Mislim da se trebamo fokusirati na svoje kvalitete i stvari koje radimo, da probamo ostvariti. Očekujem jedino da damo svoj maksimum. Ja bih volio da izađemo i damo svoj maksimum. Jako je teško sve ukombinovati. Imamo bazu napada i odbrane, i ako to iskombinujemo, vjerujem da će rezultat doći”, rekao je Panić koji je pozvao publiku u Skenderiju.

Večerašnja utakmica igra se s početkom u 20 sati.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti