spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Bh. pustolov krenuo na put od 670 kilometara, ima i viši cilj

Bh. pustolov Robert Dacešin odlučio je propješačiti Camino de Santiago.

Podijelio je tu vijest sa svojim pratiteljima, te naglasio kako mu se ta ideja “mota po glavi” već 6-7 godina.

Za one koji ne znaju, radi se o hodočasničkom putu na koji možete krenuti iz Španjolske, Portugala ili Francuske, sve sa ciljem da stignete u Santiago de Compostelu, kao finalno odredište. Iako sam dugo razmišljao koju rutu da odaberem, na kraju sam se odlučio za portugalsku, te ću narednih oko 25 dana, hodati od Lisabona do Santiaga, rutu dugu 670 kilometara, napisao je ovaj svjetski putnik.

Njegovo putovanje ima i viši cilj, jer je odlučio “prodavati kilometre” kako bi prikupio novac za obroke javne kuhinje Mozaika prijateljstva.

Akciju je nazavao “jedan kilometar – dva obroka”, a funkcionirat će tako da će svatko tko želi moći uplatiti iznos od 9 eura kako bi kupio kilometar staze i samim tim dva obroka ovim ljudima, naglasio je Dacešin u Facebook objavi te dodao:

Nekako, osjećam potrebu da vas koji me pratite, ujedinim u nekim lijepim stvarima koji će pomoći nekom drugom i da moja putovanja pored edukacije koju neko možda dobije od njih, pruže pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Otkrio je kako će na svom putu prolaziti kroz sela, upoznavati lokalce, isprobavati lokalnu hranu i “vjerojatno nikada bolje obići neku zemlju”.

Inače, Dacešin je svjetski putnik koji je proputovao više od 90 zemalja svijeta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM