Bh. političari nastavljaju razgovore o izmjenama Izbornog zakona BiH

Nastavak razgovora domaćih političara o izmjenama Izbornog zakona BiH najavljen je za danas u Sarajevu, a organiziraju ga predsjednici Naroda i pravde Elmedin Konaković i Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

Nova runda razgovora uslijedit će nakon pregovora u Neumu krajem siječnja, koji su završeni bez konkretnog dogovora, a na kojima su posrednici bili predstavnici SAD-a i Europske unije Matthew Palmer i Angelina Eichhorst.

Očekuje se da će na današnjem sastaknu sudjelovati stranke koje su bile i na razgovorima u Neumu – SDA, HDZ BiH, Narod i pravda, SBBBiH…

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović jučer je u Grudama kazao da će, ovisno o ishodu ovih razgovora, zasjedanje HNS-a koje je planirano za 19. veljače, usmjeriti sve daljnje korake i biti obvezujući za sve hrvatske dužnosnike na svim razinama vlasti.

– Predsjedništvo HDZ-a BiH, ali i sve stranke Hrvatskog narodnog sabora, uputile su bezrezervnu podršku nastavku žurnih političkih razgovora o reformi izbornog zakonodavstva – istaknuo je Čović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Franjo Topić u središnjoj Bosni predstavlja knjigu “Bosna i Hercegovina, naša domovina”

Nenad Periš zaplakao na vijest o pronalasku mladića koji je nestao dva dana prija Mateja: „Iz sveg se srca radujem“